Normális, ha egy 17 hónapos kisfiú még nem beszél?
unokaöcsémről van szó. értelmes okos gyerkőc, kis örökmozgó :) de még nem beszél, ami szerintem normális, csak a család szerint nem az..
az autóra azt "mondja", hogy brrr, meg az apát szokta már néha mondani, egyébként még babanyelven beszél, de megérteti magát.
a Ti gyermeketek mikor kezdett el beszélni? (szavakat mondani)
lehet hogy nem éri elég inger nem hallja a szüleit beszélgetni nem szólnak sokat hozzá de ha nem így van akkor se lehet rámondani hogy vmi baj van.
a fiam másfél éves 30 szót mond értelmesen. köszi hejte tente adjál enni inni apa anya mama szvl. tisztán . babanyelven kb. egyéves koráig magyarázott most is elgagyog magában de ismétel sokat .
majd minden héten biztosan tanul egy új szót de szerintem sürübben bár nem számolom :P
Fiúknál ez normális. Náluk általában később indul meg a beszéd, mint a lányoknál. Persze ez nem minden fiúra igaz.
Az én fiam is csak ennyit mondott kb. 17 hónaposan. 2,5 éves kora után indult be nála jobban a beszéd.
A kislányom már 15 hónapos korától sokkal többet beszél, mint mikor a bátyja volt ennyi idős.
Fiam 24hónaposan kezdett el beszélni, 2 hónap után 5 perc csendért imádkoztam. Előtte a gyerek szókincse anya, nem, apa, "eeeeeeeeeee"fejhangon.
Lányom 16hónaposan 80!tisztán érthető szónál járt, és össze is kapcsolta őket. Mégis megkapom, hogy bezzeg én 2 évesen mindent tisztán mondtam, szép hosszú mondatokkal, a lánykámnak vannak hibái az új szavaknál, vagy nehezebb hosszabb szavaknál, illetve a khang nincs meg. A fiam meg elhadarja a mondani valóját, ember legyen a talpán aki megérti, ha épp lelkes és belekezd a meséjébe. Na erre kapom meg, hogy a gyerekeim le vannak maradva.
Nem minden gyerek egyforma, ebben a korban ez még nem kell, hogy probléma legyen. természetesen figyelni kell a gyereket, na de hát úgyis normálisan rengeteget foglalkoznak vele.
(Én babakoromban kis zseni voltam, bár a nagymamám éjt nappallá téve foglalkozott velem, énekelt, mesélt...1,5 éves koromban olyan verseket, énekeket tudtam, hogy magam is csodálkozom rajta. De igaz, mert megvannak a hangfelvételek. Aztán felnőtt koromra sajnos elhülyültem és a Nagyi sem él már. :-( )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!