Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5 éves fiamnak hurutos...

2,5 éves fiamnak hurutos köhögésre mit adhatok?

Figyelt kérdés

semmit nem alszunk 2.éjszaka,kb 10mp-ként köhög úgy,hogy majd megfullad.Dokinál voltunk 2napja,mert hányt,ment a hasa,de ezek már elmúltak,hányni tegnap délután hányt egy kicsit még,azóta semmi szerencsére.

Semmit nem irt fel,csak diéta,meg köptető.köptetőt nem adtam neki,mert magától is szépen felköhögi,tehát túlságosan is hurutosan köhög.Reggel elküldtem a páromat a gyógyszertárba,mert mondom még egy ilyen éjjelt nem szeretnék,azt hittem megfullad a gyerek,semmit nem tudott aludni.Egyébként a hidegpárásitó megy a szobájába egész éjjel,már vöröshagymát tettem a szobájába(itt olvastam),luuf balzsammal bekentem,fenistil cseppet kap,minden,de semmi nem használ.Szóval a gyógyszertárba azt mondták a páromnak,hogy köptetőt adjunk neki,mert attól hamarabb helyrejön,nem szabad köhögés csillapitót adni neki ilyenkor,mert nem tudja felköhögni a cuccot.De akkor minek találták ki a köhögés csillapitót?Nappal is köhög,de éjjel..az rémálom....köptetőt tudtommal akkor kell adni ha száraz a köhögése,és nem tudja felköhögni,nem?Ő magától,köptető nélkül,hurutosan kezdte a köhögést.

Tudtok valamit,amit adhatnék a köhögésre a gyereknek,legalább éjjelre?Olvastam a lándzsás utifüet.Az használna?Azt meddig lehet felhasználni felbontás után?Mert sajnos az ilyenek nálunk mindig a kukába kötnek ki,mivel 2-3 héten belül nincs felhasználva,és csak addig jó.

2013. jan. 18. 10:38
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
köszi.Ezt a sinupretet meg a sinecodot állandóan keverem....sinecod van itthon,éjjel meg is néztem hogy adjak a fiamnak belőle,de száraz köhögésre van,hurutosra tilos adni azt irta.A sinupret az hurutos köhögésre van?
2013. jan. 18. 11:18
 12/22 A kérdező kommentje:

orrcsepp,meg orrporszivózás alap,de igyis rögtön tele van neki.Sóbarlangba szoktunk járni amúgyis,bár már rég voltunk.

1hónapja a broncho-vaxom-ot szedi immunerősitőnek.

2013. jan. 18. 11:21
 13/22 anonim ***** válasza:

Hát, akkor úgy látom ti is alaposan körbejártátok a témát :(

Az én 3 éves fiammal az előző szezonban ugyanezt játszottuk végig, még a pulmonológiára is beutaltak, volt allergiavizsgálat stb.

Most kezdte a bölcsit?

2013. jan. 18. 11:32
 14/22 anonim ***** válasza:

Sinupret:

[link]

Fiammal dec. 25 én voltunk ügyeleten, ugyanígy köhögött, és nem tudtuk 2 napig lenyomni a lázát. Végül ezt kapta, és nem kellett antibiotikum.

2013. jan. 18. 11:36
 15/22 A kérdező kommentje:

köszönöm!Láza neki egyáltalán nincs,nem volt szerencsére.Remélem mi azért nem kötünk ki az ügyeleten :(

Egyébként igen,nemrég kezdte a bölcsit,vagyis dec.3-án,akkor 2napot járt a dec-ből,a többin beteg volt. :)á

Utána ugye kezdtük januárba,azóta most megint beteg lett.Remélem ez nem fog 3hétig eltartani.Mondjuk akkor egy kis náthával kezdtük,amiből torokgyuszi lett,és 3hétig eltartott....

2013. jan. 18. 12:16
 16/22 anonim ***** válasza:
ÉJSZAKÁRA KÉRHETNÉL AZ ORVOSTÓL KÚPOT PL RETODER KÚP NEKÜNK EZ VÁLT BE BEADTAM A GYEREKNEK ÉS FÉLÓRA MÚLVA ALUDT DE VAN OLCSÓBB KIADÁS IS CSAK AZT AZ ORVOS ÍRHATJA FEL DE LEGALÁBB A GYEREK ALSZIK TŐLE NEKEM IS MAJD MEGFULLADT A GYEREKEM NAGYON MEGIJEDTEM ÉS CSAK 3 NAPIG ADHATÓ NAPI 2 KÚP DE ÉN CSAK ÉJSZAKÁRA ADTAM MINDIG EGYET JA ÉS ÉJSZAKÁRA NEM SZABAD KÖPTETŐ SZIRUPOT ADNI MERT ATTÓL MÉGJOBAN KÖHÖG SZEGÉNY GYEREK MERT KÖHÖGÉSRE INGERLI
2013. jan. 18. 21:18
 17/22 A kérdező kommentje:
köszi.Megkérdem majd a dokit,most már csak hétfőn.Most kezdte éppen a köhögőrohamot 10 perce...fél 9-kor elaludt,idáig minden rendben volt,tegnap is igy volt...köptetőt csak reggel kapott,4-kor meg sinupretet,mert a gyógyszertárban azt mondták estére nehogy adjam neki,pont azért amit irtál,mégjobban köhögni fog tőle,mert ingerli.Annyira rossz ez a tehetetlenség...megint idehozom majd közénk,nem merem ilyenkor egyedül hagyni,na meg amúgyse tud aludni annyira köhög.
2013. jan. 18. 22:30
 18/22 anonim ***** válasza:
elhiszem hogy tehetetlennek érzed magad én is így voltam hosszú lesz az éjszakád főleg ha nagyon fullad a gyerek még azt tudom tanácsolni hogy igaz nagyon fárasztó de én is így csináltam amikor fulladt a gyerek ültem egy kényelmes fotelba a gyerkőc az ölembe volt és így ülve aludtunk még így tudott egy kicsit pihenni vagy az ágyban pockold jól fel párnákkal de a kúp az segít elhiheted csak receptre adják a retoder kúp készülj fel nagyon drága most emelték de van olcsóbb kúp is amit az orvos írja fel és nagyon jó én mindig tartok itthon belőle mert ilyen időben szokott néha fulladni gyógyuljatok minél hamarább
2013. jan. 19. 18:23
 19/22 A kérdező kommentje:

köszi.Az a baj,hogy ő nem tud ülve aludni,és nem is engedi olyankor mikor álmos hogy üljünk,ő csak fekve hajlandó aludni..próbáltam régebben is hogy a székbe ültünk hogy tudjon aludni,de hisztizett....

Az éjjel talán 1fokkal jobb volt,de este 1körül ugye megint elkezdett köhögni,kb 2órán át tartott,aztán visszaaludt(unk),de hajnal 4-kor megint elkezdődött.Remélem ma már jobb lesz,de nagyon félek hogy most már minden alkalommal mikor beteg lesz,ez lesz...már ez a 2.alkalom hogy bármi betegsége van,de legtöbbször ugye valami felsőlégúti,akkor előjön pár nap múlva ez a fulladásos köhögés,amire semmi nem használ....

Ez a kúp,pár napja olvastam pont a neten,szerintem ugyanezt irtad te is.Állitólag 13 ezer ft 6 db azt hiszem,de ugyanazt 300 ft-ért lehet megvenni,a gyógyszertárba keverik ki.Belinkelem azt a szöveget ami a facebookon "terjeng",rengetegen megosztották.

"Kedves Ismerőseim!

Osszátok meg légyszi, hogy minél több kisgyerekes szülőhöz eljusson, mert sajnos nagyon kevesen tudnak róla nem nagyon reklámozzák! Sokan nem tudják megvenni 6 meg 13 ezerért, de elkészítik a gyógyszertárban 300 Ft-ért!! Nem írtam el nem 3000, hanem 300 Ft-ért! Ez 1 életmentő kúp tényleg nagyon fontos, hogy mindenki meg tudja venni a gyerekének! (azért kell, hogy ne fulladjon meg a gyerek, ha befullad) sajnos enélkül Kovrat is megfulladt volna! Én kérdeztem meg a gyógyszertárban személyesen nem neten terjedő hülyeség!

Ennek én ma utána jártam!

Remélem nincs szüksége erre az életmentő kúpra senkinek, de ha mégis akkor olvassátok el :)

Ma voltam a gyógyszertárban, utána jártam, mert ez engem is érdekel.. sajnos már Kovratnak is volt erre a kúpra szüksége nem is egyszer, mert nagyon befulladt éjszaka. Nálunk a gyógyszertárban most 6000 Ft ez a 4 db kúp, én 5000-ért vettem a nyáron. Olvastam a neten hozzászólásoknál, hogy ki lehet kevertetni ugyan ezt 260 Ft-ért, ma rákérdeztem a gyógyszertárban, hogy tényleg ki lehet e kevertetni olcsóbban és azt mondták, hogy ki. kétszáz valamennyi Ft-ért kikeverik, nem tom már pontosan mennyit is mondott kétszáz vmennyi, de kerekítsük fel 300 Ft-ra. Kérdeztem, hogy ugyan ez e a hatóanyaga, ugyan ilyen jó e, amit a gyógyszertárban kevernek ki és igen, ugyan ez kerül kikeverve 6000 Ft helyett 300 Ft-ba. Azt is kérdeztem, hogy akkor miért nem azt írják fel az orvosok, hát azt mondták, hogy nem tudnak erről az orvosok, hogy ki is lehet kevertetni olcsóbban, de mondták, ha legközelebb lenne rá szükségem mondjam meg az orvosnak, hogy a kikevertet írja fel ne a drágát, mert pont ugyan olyan mind a kettő csak az áruk „picit” más. ja más, mert gondolom a gyógyszergyáraknak is meg kell élniük vmiből… remélem nem lesz erre szüksége senkinek, de ha mégis akkor tessék kevertetni, nem gazdagítani a szemét gyógyszergyártó cégeket

5000 Ft-ért megvettem a 300 Ft-os kúpot… fasza 1 világ ez még mindig, hát ezen is sikerült felhúzni magam

Engem nagyon felbosszantott, hogy nem ajánlotta a gyógyszertárban 300 Ft-ért kikeverőset senki nekünk sem pl. és nagyon sokan nem tudnak róla sajnos. és hány meg hány gyerek meghal csak, mert a szülőknek nincsen pénze a méregdrága gyógyszerekre. Azért osztom is tovább, hogy minél több szülőhöz eljusson, h van ilyen lehetőség is, ne kellejen gyerekeknek csak azért meghalniuk, mert a mai világban már a pénz még a gyerekek kis életénél is fontosabb!! :(( szörnyű szerintem."

Egyébként mire való az a kúp?

2013. jan. 19. 20:51
 20/22 A kérdező kommentje:
ja a szövegből lemaradt a kúp neve:Rectodelt.
2013. jan. 19. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!