Ez nagyon vad ötlet?
Szerintem vad...
Sok anyatejes baba 5 naponta kakil, mert annyira jól feldolgozza a szervezete, hogy nincs belőle salakanyag. A 4 éves szervezete gondolom hasonlóan működik. Nem az anyatejjel van a baj, hanem, hogy a széklet lazítására nem igazán lesz hatással.
Igyon sok folyadékot, frissen facsart narancslevet, turmixot. Friss őszi most nincs, de a magasabb %-ú dobozos barack is jó. Vagy ha már babás dolog: üveges szilva bébidesszert.
Ha semmi nem használ, nyugodtan próbáljátok ki a Laevolacot kúraszerűen, állítólag 10 napos használat után bevonatot képez a beleken, és lazítja még utána is a kakit. Nekünk az vált be.
Jaj már másfél éve szenvedünk a kakigonddal, laevolacot kapja, és MINDENT kipróbáltuk már. Gyümölcsöt nem nagyon hajlandó enni, csak almát meg banánt, kösz. :(
Sima tejet sem inná meg, a macikávéra viszont ma átszoktunk, azt szereti. Joghurtból is csak 1 félét eszik.
Nagyon durva időszakok vannak mögöttünk, és leginkább agyi izé ez nála, tehát a székletlazítás inkább kiegészítő dolog, tudom ezt. Pszichológusnál is voltunk.
Na mindegy, köszi a válaszokat. (Amúgy ő amíg anyatejes volt, napi 6-7x kakilt...)
10-es vagyok. Még eszembe jutott valami. Egy ismerősöm mondta egyszer, hogy az 5 éves gyereke csak akkor tud kakilni, ha iszik Actimelt. Gondolom az ivójoghurtra gondolt. Azt mondta, hogy ha egy nap kihagyják, akkor aznap nem tud kakilni a gyerek.
Én még az őrölt lenmagot tudom ajánlani. Ezt is bele lehet keverni joghurtba, műzlibe. Írtad, hogy a banánt szereti. Az pl. kifejezetten székletfogó.
Amúgy az anyatejet kipróbáltad már? Hogy fagadta? Használt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!