Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez nagyon vad ötlet?

Ez nagyon vad ötlet?

Figyelt kérdés
4 éves fiamnak a székletét szeretném lazítani, tápszert írt fel a gyerekorvos, de ez nekem elég fura, hiszen már 4 éves, és soha életében nem kapott tápszert. Mivel épp szoptatom a kistesót, és van lefejt tej, amit kb. nemsokára úgyis ki kell önteni, mert 3 hónapja van a fagyasztóban, arra gondoltam, abból adnék neki kakaót. Az anyatej segíthet a kemény kakin, vagy ez nagyon vad ötlet?

2013. jan. 16. 11:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Szerintem vad...

Sok anyatejes baba 5 naponta kakil, mert annyira jól feldolgozza a szervezete, hogy nincs belőle salakanyag. A 4 éves szervezete gondolom hasonlóan működik. Nem az anyatejjel van a baj, hanem, hogy a széklet lazítására nem igazán lesz hatással.

Igyon sok folyadékot, frissen facsart narancslevet, turmixot. Friss őszi most nincs, de a magasabb %-ú dobozos barack is jó. Vagy ha már babás dolog: üveges szilva bébidesszert.

Ha semmi nem használ, nyugodtan próbáljátok ki a Laevolacot kúraszerűen, állítólag 10 napos használat után bevonatot képez a beleken, és lazítja még utána is a kakit. Nekünk az vált be.

2013. jan. 16. 14:20
 12/18 A kérdező kommentje:

Jaj már másfél éve szenvedünk a kakigonddal, laevolacot kapja, és MINDENT kipróbáltuk már. Gyümölcsöt nem nagyon hajlandó enni, csak almát meg banánt, kösz. :(

Sima tejet sem inná meg, a macikávéra viszont ma átszoktunk, azt szereti. Joghurtból is csak 1 félét eszik.

Nagyon durva időszakok vannak mögöttünk, és leginkább agyi izé ez nála, tehát a székletlazítás inkább kiegészítő dolog, tudom ezt. Pszichológusnál is voltunk.

Na mindegy, köszi a válaszokat. (Amúgy ő amíg anyatejes volt, napi 6-7x kakilt...)

2013. jan. 16. 14:37
 13/18 A kérdező kommentje:
Ja, és ha kipróbálnám, természetesen nem mondanám neki, hogy anyatejet kap. (A tápszert sem mondtam meg, csak hogy ez egy új fajta kakaó.)
2013. jan. 16. 14:40
 14/18 anonim ***** válasza:
Szerintem kipróbálhatod az anyatejet, vaníliás cukorral. Biztos nem ártasz vele, a szilvalekvár jó ötlet.
2013. jan. 18. 07:52
 15/18 anonim ***** válasza:

10-es vagyok. Még eszembe jutott valami. Egy ismerősöm mondta egyszer, hogy az 5 éves gyereke csak akkor tud kakilni, ha iszik Actimelt. Gondolom az ivójoghurtra gondolt. Azt mondta, hogy ha egy nap kihagyják, akkor aznap nem tud kakilni a gyerek.

Én még az őrölt lenmagot tudom ajánlani. Ezt is bele lehet keverni joghurtba, műzlibe. Írtad, hogy a banánt szereti. Az pl. kifejezetten székletfogó.

Amúgy az anyatejet kipróbáltad már? Hogy fagadta? Használt?

2013. jan. 18. 09:37
 16/18 sysyqueen ***** válasza:
nyugodtan próbáld ki az anyatejet az egészséges. (a kislányom áprilisban lesz 5 éves és ő is megkostolta az anya tejet mikor a fiam megszületett nem volt rá panasz... én is megkostóltam és egyáltalán nincs rossz íze) a banánt kerüld. kamillateát itass vele sokat. hátha az segít. ha nem túl tömény fosat... rakhatsz bele nyugodtan mézet és citrom levet is az attól még a kamilla hatását nem befolyásolja. avagy ha még ez sem jön be akkor próbáljátok meg az almaecetet... speciel rajtam az segített... nekem is volt egy ilyen időszakom. vagy ha ezek sem ... nem tudom mennyire aktív a fiad ... ha nem túl aktív nem árt neki ha éhgyomorra reggelenként adsz neki egy fél decinyi tejeskávét... (rendes kv-t) ugyanis a kv-ban lévő csersav amit ugye a tejjel enyhítesz megindítja a bélműködést. tapasztalat jómagam is kvzom pont ezért... kellemesebb az íze mint az alma ecetnek... és minden reggel éhgyomorra behajtok egy adaggal negyed óra múlva meg már megyek is a wcre... (bocsánat ha kissé undorítóan fogalmaztam)
2013. jan. 18. 10:22
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket. Kipróbáltam az anyatejet, hát sajnos nem használt. :(
2013. jan. 18. 13:20
 18/18 anonim ***** válasza:
Bioboltban kapható rostpótló a psillium.Joghurtba érdemes egy kiskanállal elkeverni, ártani nem tud, de sokat segíthet.
2013. jan. 18. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!