Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves a kisfiam, vélemények...

2 éves a kisfiam, vélemények ebben a korban a hajvágásról géppel? Illetve miért mérik össze a két gyereket?

Figyelt kérdés

Olvastam Vida Áginál,hogy a babahaj magától is megerősödik később,de a vágástól csak gyorsabban és sűrűbben fog nőni,"erősödni" nem.Kisfiam 2 éves,ollóval szoktam igazítani,visszavágni időnként a haját. Anyósom viszont egy ideje egyfolytában arra kér,hogy géppel vágjam le a fiam haját,mert attól megerősödik,hiába mondom neki,hogy én ezt nem tartom szükségesnek,és nem is szeretném tüsire vágni a fiam haját...csak nem enged,és még egy hajnyírót is vett.Erélyesebben megmondtam neki,hogy nem vágom le a haját,mire elmagyarázta,hogy ő csak azért szeretné,mert a lánya (sógornőm) kisfiának is le lett nyírva a haja,mert a megítélésük szerint a kisfiúnak kevés haja volt,és vöröses színű,és nem találták szépnek.Én persze mondtam,hogy az én kisfiam szerencsés,mert sok haja van,és visszavágom neki,de most már jó lenne,ha nem kérne tovább,mert nem fogom azért levágni tüsire a haját,mert az unokatesójának is ilyen,miért kellene uniformizálni a gyereket?Anyósom rendre beleszól a fiammal kapcsolatos dolgokba,az ilyen apróságokba,amihez aztán tényleg semmi köze sincs,és úgy véli minden úgy jó,ahogy az ő lánya csinálja,és nekem is úgy kellene nevelni a fiamat,folyton osztogatja a kéretlen tanácsokat,én igen sokáig udvariasan fogadom,de már a férjemet jobban zavarja édesanyja viselkedése,mint engem,rendre össze is vesznek az édesanyja "ötletei" miatt.Szeretném a fiúkat ettől a badarságtól megóvni,és az esetleges konfliktust elkerülni a méricskélés miatt.Hogyan kerülhetném el,hogy a két kisfiút összemérje,és a jövőben versenyeztesse a nagymama?

Kb havonta-kéthetente járunk a nagyihoz...(tartok egy ilyen végkifejlettől,tekintve,hogy páromat és testvérét is folyton versenyeztette,emiatt sokszor kölcsönösen féltékenyek egymásra)

Volt már precedens,ki jár előbb,ki beszél előbb,sajnos mindig anyósom találja ki ezeket,és sógornőm szeret győzni az ilyen helyzetekben,és belemegy az anyukája manipulációiba, viszont a fiúknak nem lesz ez jó példa az egészséges önkép kialakításhoz,és a másokról való gondolkodáshoz...

Summa summárum,nem szeretném,ha a fiam később önértékelési problémákkal küzdene,vagy teljesítménykényszert ültetnénk el belé?Akarva akaratlanul mi is belefolyunk ezekbe a játszmákba,hiszen a mindennapi élet része,és nem "iktathatjuk ki" az életből a nagyszülőket...

Szerintetek én szülőként mit tehetek,hogy ezt a hatást tompítsam?Egy kompromisszumos, asszertív megoldás kellene,ami mindegyik kisfiú hasznára van.Ötletek?

2013. jan. 14. 13:01
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Egyetértek,én is ollóval igazítok,kisfiamnak egzotikus arca van és sötétebb bőre,halvány barna haja,és tipikus "golyó fomájú" feje,nagyon helyes a hosszabb hajjal,én még őt is megkérdeztem,hogy levágjuk-e a hajad?Nem szerette volna :):):)

Ebben a korban még így aranyosak,és ami egyik kisgyerekhez illik,nem biztos,hogy a másikhoz is,nevetségessé nem szeretném tenni,főleg hogy ő maga sem szeretné,ha "fűnyíróznánk"

Érdekes,amit kérdezel,ezen most elgondolkoztam,nem tudom anyósom mit mesél sógornőmnek azzal kapcsolatban hogy a férjemmel mi hogyan neveljük a kisfiunk,mindenesetre nekem eddig gyerekneveléssel kapcsolatosan csak negatív kritikát fogalmazott meg.Tehát azt hiszem a válasz nem,de ez inkább a koromnak szól,mert ő már 60-hoz jár közelebb,lánya 40,én 24,és sejtésem szerint annak,hogy most is azt szeretné visszahallani,hogy ő nevelte jól a gyerekeit...talán tudja,hogy nem teljesen helytálló,és ezért vár visszaigazolást.Sógornőmnek elég nehéz lehetett,mert mindig a szomszéd kislánnyal kellet versengenie,abab a középikolába és egyetemre íratták,ahova őt is,és az abszolút etalon volt az a kislány,emiatt sógornőmnek elmondása szerint,sajnos alacsony az önértékelése,azt hiszem anyósom ezt folytatja tovább,vagy éli újra.De én is azt remélem,hogy 3 éves korukra a kicsiknek már elmúlik ez a viselkedés,addig meg kihúzzuk valahogy. :)

Köszönöm a válaszokat!

2013. jan. 17. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!