Töltött már ki valaki Adóelőleg-nyilatkozatot a 2013-as évben a családi adókedvezmény érvényesítéséről?
Segítségre lenne szükségem. Van 1-2 pont ami abszolút nem tiszta :(
Ha ír valaki, küldöm a részleteket.
Segítenél nekem?
Van egy 3,5 éves kisfiam és most töltök ki ilyet először.
A párommal együtt neveljük, viszont ő vállalkozó, így én venném igénybe a kedvezményt.
A múlt havi bércetlimen "Adóelőleg" címszó alatt 14.856Ft levonás volt, előtte lévő hónapban pedig 13.893Ft.
6 órában dolgozom, minimálbéren + rájönnek az ilyen-olyan pótlékok.
Ilyenkor mit jelöljek be a I.-pontban? a, b v. c ?
A páromnak a II. pontotba a saját adatait kell beírnia v. a gyerkőcét?
Amennyiben vállalkozó a II/8. pontban mit kell X-el jelölnie?
Még 1 kérdés :)
A 3,5 éves gyerkőcöm ugye kedvezményezett eltartottnak minősül?
Az első részben azt kell írnod, hogy 1 gyermek után kéred a családi adókedvezmény megállapítását.
Igen, Ő kedvezményezett eltartott.
Párodnak nincs munkáltatója. A 2. részben az Ő adatai kellenek, név és adóazonosító.
kedvezményezett mert családi pótlékot kapsz utána
Én azt jelöltem be,ahol a gyereket számát kellett beírni. azt hiszem az utolsó. alá pedig a gyerek adatait a pontozott vonalra,és előtte a négyzetet beikszelni.
Köszi!
Az zavart meg az I. pontnál, hogy a c., lehetőség végén oda van írva, hogy "Vagy az a, sort vagy a b, és c, sorokat töltse ki!"
Köszi!
És az I./5 I./6. kérdésnél van teendőm?
Röviden a kérdés, hogy velem együtt élő élettársam , akivel van közös gyermekünk, van e?
Amit ki kell töltened:
Nyilatkozatot adó személyhez neved és adóazonosítód.
I.
01. hónaptól kezdve
b, 1 gyermek után
1. 1 eltartott
2. 1 kedvezményezett
3. gyermek neve, adóazonosítója, előtte beikszelni a rubrikát
5. van
6. aláírásod
II.
párod neve és adóazonosítója
7. nincs
8. aálírása
III.
munkáltatód tölti ki
IV.
nem kell kitölteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!