"Nagyágyra" való szoktatás/altatás. Hogyan csináljam?
2 éves a lányom. Tegnap leszereltuk a kiságyrol az elso oldalát. Most akarunk neki venni nagy ágyat. Eddig nem volt gond a déli alvással, de ma nem megy. Elvezi, hogy nincs ott és szabadon garázdálkodhat a szobában. Szaladgál mint a mérgezett egér. Férjem azonnal vissza akarta szerelni az oldalát, de mondtam neki,hogy ezt is meg kell szoknia, nem lehet 20 éves koráig rácsos ágyban.
Az a baj, hogy ebéd ido alatt (dolgozok) csak 1 órát tudok otthon lenni és abban az 1 órában nekem is enni kell valamit meg lefektetni a gyereket.
Ki hogy csinálja?
nekem a lányom 2,5 éves de rácsos ágyban alszik még. Habár 2 rács ki van szedve így ki-be tud menni, de szeret ott aludni. eszembe sem jut ezt elvenni töle. Ha érett lesz rá leszereljük a rácsokat, amikor ö akarja.
lehet ha most vissza akarja tenni a férjed ö akarja majd leszedetni.
Lehet, hogy vissza kellene rakni. Azért vettuk le,mert tegnap a déli alváskor felébredt, mert pisilnie kellett (szobatiszta egy honapja alvásnál is) és nem hallottuk. Mire észrevettuk már nagyon sírt és becsorgott. Ugy gondoltuk, hogy így már magátol ki tud mászni. Sajnos pálcát nem tudunk belole kivenni, mert ragasztott.
A másik, meg hogy szeretnénk az éven testvérkét, és ugy gondoltam, hogy neki is sobb, hogyha nem a testvérke "miatt" kell nagyágyba koltozni.
Amikor 22 hónapos volt a fiam, ajándékba kaptunk egy félgalériás ágyat, és mivel ingyen volt, nem lehetett visszautasítani. :)
Betettük a szobájába, nagyon tetszett neki, nem is akart a rácsos ágyban aludni többet. :) 2-3 alkalomtól eltekintve soha nem jött le, simán átszokott a nagyágyra, a rácsost 1 hét várakozás után szétszedtük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!