Van valakinek tapasztalata gyerekelhelyezésben 1-1 hetes váltásban? 1 hét apunál,1 hét anyunál. Működhet így a dolog anélkül, hogy a gyerek sérülne?
Elváltam a férjemtől és a 3 éves kisfiunkat minden hét szerdáján elviheti éjszakára és minden 2. hétvégén péntektől vasárnapig. Én mégis azt szeretném, ha 1 hetet velem lenne a kicsi és 1 hetet apával.
Én állandóan csak gondoskodok a gyerekről, apa viszont mindig játszik vele.
Én megveszem, kimosom, biztosítom, elrakom, megfőzöm, utána olvasok... szóval megteremtem a feltételeket, hogy minden meglegyen, de apa boldoggá teszi a sok játszással. Szülőkként éppen kiegészítjük egymást a volt férjemmel.
Olyan rossz érzés, de már most is sokszor mondja a kisfiunk, hogy anya szigorú, apa vicces.
Nálunk így működik 10 éve. A gyerekek nem is lennének hajlandóak máshogy csinálni (volt róla szó).
A nagy már elköltözött (önálló életet él). A kicsik 14 évesek, tehát 4 éves koruk óta így van. Kérdezz, ha konkrétat tudni szeretnél.
Voltunk a gyerek pszichónál. Semmi konkrétat nem tudott mondani. Szerinte ez függ tőlünk, a gyerek habitusától, a környezettől, nagyon sok mindentől.
Van ahol jól működik, de az leginkább azért, mert a szülő lelkében rend van, így a gyereknek az a normális, amibe a szülő bevezeti.
Nincs jó módszer, a gyerekek mindig sérülnek egy válásnál. Az a fontos, hogy a sérülés mértékét csökkentsük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!