Etikus, vagy jó gyereknevelésnek ítélitek ha a gyereket veréssel fegyelmezem?
Egy felnőtt csak azért mer megütni egy gyereket, mert a gyerek nem tud védekezni és a felnőtt tudja, hogy nem kell retorziótól tartania.
Érdekes, hogy ugyanaz a tehetetlen düh megy végbe a gyerek - felnőtt konfliktusnál, mint egy hegyomlás méretű "bunkó paraszt" és felnőtt konfliktusnál, mégsem megy neki sok felnőtt egy ilyen embernek, mert fél a következményektől.
Bármilyen nehéz sok esetben egy kisgyerekkel, mert nincs kellő türelem hozzá, nem szabad megütni őket.
Én már 1x csaptam a 2,5 éves kisfiam fenekére és kinevetett. Utána beállítottam a sarokba 2 percre, végig zokogta, utána megbeszéltük, miért volt büntetésben. Ebből is látszik, hogy nem a testi fölénnyel kierőszakolt megalázás a célravezető.
És még egy gondolat: ha majd a szülő idős lesz és nem érti amit a gyereke az érdekében mond vagy kér, a gyerek majd szintén megverheti a szülőt, mert akkor már ő lesz testi fölényben??? Ugye nem.
Ezért törekedni kell mindig a kulturált konfliktus megoldásra, akár gyengével, akár kicsivel, akár kiszolgáltatottal szemben állunk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!