Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Etikus, vagy jó gyereknevelésn...

Etikus, vagy jó gyereknevelésnek ítélitek ha a gyereket veréssel fegyelmezem?

Figyelt kérdés
Mert mindenhonnan mást hallok.
2012. dec. 30. 17:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
96%
a verés és a kézrácsapás közt nagy külömbség van.sosem bántottam még 4 évesem,de csaptam már rá a kezére,és paskoltam rá,pelenkás seggére is,nála hatása volt,mert többé nem tette,az már az utolsó,utolsónak az utolsója volt amúgy is.viszont ha valaki rendszeresen igy neveli a gyerekét,az elég durva,nem csak elítélendő de szerintem jelentendő cselekedet is,akár a gyámhivatalnál,akár védőnőnél.
2012. dec. 31. 07:51
 12/15 anonim ***** válasza:
21%
régen is kaptak ki a gyerekek nem is akárhogyan vessző,nadrágszij stb. Úgy vagyok vele,h lehet de mindennek megvan a határa. Nem agyon verni kék zöldre eszt én is elitélem. De senkinek nem lett még semmibaja attól,h el lett fenekelve. Mert rosszat csinált. Anyukám vagy apukám kis idö múlva mindíg odajött hozzám elbeszélgetni. Egy gyereknek fontos tudni,h miért kap ki. Bár néha egy elbeszélgetés jobban fáj mintha ráhúztak volna a seggére a gyereknek. Nem rögtön kel ütni csak ha már nemért a jó szóból se a rossz szóbol. Pl. Kiabálásból.
2012. dec. 31. 09:57
 13/15 anonim ***** válasza:
85%

Egy felnőtt csak azért mer megütni egy gyereket, mert a gyerek nem tud védekezni és a felnőtt tudja, hogy nem kell retorziótól tartania.

Érdekes, hogy ugyanaz a tehetetlen düh megy végbe a gyerek - felnőtt konfliktusnál, mint egy hegyomlás méretű "bunkó paraszt" és felnőtt konfliktusnál, mégsem megy neki sok felnőtt egy ilyen embernek, mert fél a következményektől.

Bármilyen nehéz sok esetben egy kisgyerekkel, mert nincs kellő türelem hozzá, nem szabad megütni őket.

Én már 1x csaptam a 2,5 éves kisfiam fenekére és kinevetett. Utána beállítottam a sarokba 2 percre, végig zokogta, utána megbeszéltük, miért volt büntetésben. Ebből is látszik, hogy nem a testi fölénnyel kierőszakolt megalázás a célravezető.

És még egy gondolat: ha majd a szülő idős lesz és nem érti amit a gyereke az érdekében mond vagy kér, a gyerek majd szintén megverheti a szülőt, mert akkor már ő lesz testi fölényben??? Ugye nem.

Ezért törekedni kell mindig a kulturált konfliktus megoldásra, akár gyengével, akár kicsivel, akár kiszolgáltatottal szemben állunk.

2012. dec. 31. 10:39
 14/15 anonim ***** válasza:
87%
Inkább a saját kezem törném ripityára, minthogy kezet emeljek egy kisgyerekre!!!
2012. dec. 31. 11:49
 15/15 anonim ***** válasza:
50%
Azért nagy különbség van verés és kézre vagy popsira csapás között.Valakinek a verés már azt jelenti,hogy rácsaptak a kezére!Én 13 éves vagyok.Utoljára,ha jól emlékszem olyan 5-6 éves koromban kaphattam ki(a fenekemre csapott apukám:).Kis tesóm most 3 éves és nagyon eleven gyerek.De szeretjük.Nincs naponta verve,kiabálva vele.A családunkban mindenkinek birka türelme van nagyjából.De ha túlzásba viszi,akkor bizony kap a kezére.Én a gyerekek bántalmazását(nem a kis odacsapásokat)nagyon etikátlan dolognak tartom!Ez nem fegyelmezés,mert a szülő ezt később kamatostól kapja vissza,rosszabb esetben. 13/l
2012. dec. 31. 16:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!