Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 1,5 éves múlt a kisfiam, és...

1,5 éves múlt a kisfiam, és utálja, ha éneklünk, vagy mesélünk neki, összehúzza a szemöldökét, és rázza a fejét, és dühbe gurul, ha nem hagyjuk abba. Miért lehet ez?

Figyelt kérdés
Még nem beszél,és se mondókázni,se énekelni,se mesélni nem tudunk neki.Mit javasoltok,mit tegyünk?
2012. dec. 28. 14:22
 1/8 anonim ***** válasza:

Hagyjátok a fenébe!

Ha így reagál akkor inkább csak beszélgess vele, neki. Majd megjön később a kedve

Mennyit néz tv-t dvd-t? Lehet az a baj.

2012. dec. 28. 14:27
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem nagyon néz tv-t,dvd-nk nincs is.Egy-egy rajzfilmet azért megengedek neki,mert nekünk is kell a pihenés(alig alszik valamennyit,és már kivagyunk),de nem megy egész nap.Semmit sem csinálunk másképp,mint eddig,és már másfél-két hete nem szabad énekelnünk ,mert nem szereti. :(
2012. dec. 28. 14:31
 3/8 anonim ***** válasza:
Kislányom szintén másfél éves, és dettó ezt csinálta még hónappal ez előtt, már én is gondolkodtam, hogy írok ki ide kérdése emiatt... ő is olyan volt, hogy ha csak dúdoltam, már rázta a fejét, hogy ne-ne! Komolyan tiszta vicces volt, mintha annyira szörnyű hangunk lenne :) aztán egyszer teljesen véletlenül olyat sikerült dúdolnom ami megtetszett neki, sőt kérte , hogy még... most már egész sok dal-mondóka van amit szívesen hallgat , szóval szerintem ez csak egy átmeneti állapot, ne aggódj!
2012. dec. 28. 15:20
 4/8 anonim ***** válasza:

"és már másfél két hete nem szabad énekelnünk" Tehát előtte szerette, csak most nem? Ha ez egy ilyen új állapot, akkor szerintem ne aggódj, egy kicsit megunta, vagy másra vágyik, majd megjön a kedve. Ne erőltesd pár napig ezeket a dolgokat, aztán hátha vevő lesz rá.

Ha ez tartósabb, és én értelmeztem félre, akkor már nehezebb a helyzet. És nem azért, mert ez valami baljós jel, vagy ilyesmi szerintem, hanem mert a mese, az ének, különösen a mondóka nagyon fontos lenne a beszédfejlődéséhez.

De igazándiból a türelemn túl itt se nagyon tudsz mit tenni. Legfeljebb vidd el mesés könyvet vásárolni, hagy válasszon egy őt érdeklő képeskönyvet, és akkor hátha abból mesélhetsz. Vagy rajzolj neki, vel és akkor arról próbálj mesélni.

Az én fiam pici korától semmilyen zenét, éneket nem tűrt. Nem játszott a zenélős játékokkal és sok ilyen hangtól kimondottan félt. (mondjuk a mesét és a mondókát azt imádta). Aztán 2 éves volt, amikor váltott előszedt4e ezeket a zenélős játékokat, és duóba nyomkodni kezdte. Most már az éneklés is nagy sláger.

2012. dec. 28. 15:59
 5/8 anonim ***** válasza:
Utálja? Akkor talán ne énekelj neki. Lehet, ha más énekelne tetszene neki. a felnőtteknél is így van. Én pl. utálom, ha mondjuk Vastag Csaba énekel, de imádom Lucio Dalla-t.
2012. dec. 28. 16:43
 6/8 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam három éves kora előtt pár hónappal szerette meg az éneklést, és a mesét! Toporzékolt annyira nem akarta, már kezdtem kétségbe esni. Csak nyugi! :)
2012. dec. 28. 18:18
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek,aki írt!

Kicsit megnyugodtam.Az éneklést eddig elviselte,nem mutatta,hogy ne szeretné,ez egy új állapot.

Viszont nem csak az én énekemet nem viseli el,hanem senkiét sem.Se az apjáét,se a nagyikét.Volt,hogy a cd-ben sem dalolhatott a senki.

Neki sok zenélő ketyeréje van,azokat se mindig viseli el.

Mesekönyve van vagy 30-40,4-5 nagy kedvenc van,de ha elkezdem felolvasni,rázni kezdi a fejét,csak tőszavakat használva a saját kútfőmből mondok pár mondatot a képekről,pedig eddig képek nélküli könyvből olvasásra aludt el sokszor,néha meg versmondásra,amit megtanultam végig,és hosszú (pl.Családi kör).

Köszi még egyszer,mentek a zöld kezecskék!

:)

2012. dec. 28. 18:35
 8/8 A kérdező kommentje:

Ja,és a Pá,kis aranyom,pá... az egyetlen,amin még nevetgél is,azt néha lehet énekelni.

:)

2012. dec. 28. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!