Hogyan állítotok be panelben megfelelő éjszakai hőt/páratartalmat?
Miért baj, ha 23 fok van? Mi is panelban lakunk, nálunk 26 fok van (ha letekerem a fűtést, akkor 25) és folyamatosan megy éjszaka a hidegpárásító. A gyerekeket meg nem öltöztetem be. A 2 éves Lányomon csak egy pizsama van, meg a derekán egy takaró, a 2 hónapos Fiamon pedig egy ujjatlan body, pamut rugi és egy nyári hálózsák.
Nem kell mindenáron a 18-19 fokra törekedni.
Ez a sötét eladó tipikus esete. Kérek tőle 2 kiló minibocicsokit, erre elkezd akadékoskodni, hogy Na jóójóóó, hogy kell nekem, de minek nekem 2 kiló minibocicsoki?
Minek?
Mert alváshoz az emberi szervezetnek ez a hőmérséklet és páratartalom a megfelelő/ mert a panellakásban a magas hőmérséklet száraz levegővel jár, amit nem tudok megoldani azzal, ha felrakok egy műanyag pitlit a fűtőtestre. Nálunk pl. a megfelelő páratartalom eléréséhez a hidegpárásító naponta kb. 3 liter vizet juttat a levegőbe.
Oszt azé.
Első vagyok! Csak segíteni akartam én is és a többi válaszoló is! Senki nem bántott, csak elmondtuk, hogy mi hogyan csináljuk. Ne haragudj, ettől még nem vagyok "sötét" és a többi hozzászóló sem. Nálunk is napi 3 liter víz elmegy a párásításhoz, de igazándiból a páratartalomnak csak akkor van jelentősége, ha beteg a gyerek.
Én biztosan nem nyitnám a gyerekemre télvíz idején az ablakot! De ha mindenképp az utcát akarod fűteni, akkor nosza rajta. Más megoldás nincsen!
Inkább a 25-26 fok nem egészséges.
Mi az újszülöttet is 18-19 fokban altattuk. Köszöni szépen, a 14 hónap alatt csak egyszer volt megfázva...azt is tőlem kapta el...
Kérdező, sajnos nem tudom a választ, mert a mi panelünk hideg fűtés nélkül van 19 fok. Éjjel pedig 18. Viszont a páratartalom nagyon magas.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!