Anyukák, a főzős só-liszt gyurmát még melegen kell kinyújtani és szaggatni vagy előbb ki kell hűlnie?!
Figyelt kérdés
Előre is köszönöm és Boldog Karácsonyt!2012. dec. 22. 14:21
1/5 anonim válasza:
Kinyújtani kifejezetten nem szoktuk, de szoktam csinálni a gyerekekenek és természetesen akkor játszanak vele amikor kihűlt.Tök jól tudják formázni, úgyhogy gondolm ,hogy kinyújatni is ki lehet hidegen.
Boldog Karácsonyt!
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi. Sok idő, amíg kihűl egyébként?
Karácsonyfadíszeket szeretnék csinálni a fiammal délután, de még hozzá sem fogtam a gyurmához :(
2012. dec. 22. 14:33
3/5 anonim válasza:
Melegen át kell gyúrni, hogy ne legyen csomós. Max. 10-15 perc és kihűl. Ha több kis darabba szétszeded, akkor hamarabb.
4/5 anonim válasza:
Mi nem főzősből csináltuk a díszeket, 30 dkg liszt, 30 dkg só, 2 dl víz egy evőkanál olaj, ezt összegyúrod és már lehet is nyújtani és szaggatni, aztán mehet a sütőbe is kész is, mikor sütés után kihűlt mi ki is festettük őket vízfestékkel. De egyébként fél adag is elég mert ebből nagyon sok van.
5/5 anonim válasza:
Én az összegyúrós változatot csináltam meg.
Egyik adagot 180 °C-on sütöttem 15 percig, ahogy írták.. púpos lett.
Másik adagot min. hőfokon sokáig, de kb. 30-40 perc után az is felpúposodott.
Nekem csalódás volt az egész.. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!