Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináltok ilyen időben...

Mit csináltok ilyen időben kint a gyerekeitekkel?

Figyelt kérdés

Kisfiam 4 éves, elég beteges, így többet van itthon, mint az oviban. Van egy 11 hónapos kislányom is. Társasházban lakunk, ilyen időben fél-egy óránál többet egyszerűen nem tudok kint lenni velük. Nem elég a fiamnak, látszik rajta. Agresszív, nem tudom itthon lekötni semmivel, nagyon sajnálom őt.

Ötleteket várnék, hogy mit tehetnék, hogy mindenkinek a legjobb legyen!

2012. dec. 21. 21:24
 1/10 anonim ***** válasza:
35%
Hát vegyél erőt magadon és ne csak fél-1 órát legyél kinnt velük.
2012. dec. 21. 21:36
 2/10 A kérdező kommentje:
Normális válaszokat szeretnék, köszönöm!
2012. dec. 21. 22:00
 3/10 anonim ***** válasza:

hétvégén a férjem 4 órát van kint a fiunkkal. lesétálnak a lakótelepre, ott van egy focipálya és rugdossák a labdát :) aztán mindig csatlakozik valaki és ottragadnak.

én a bevásárlást szoktam vele elintézni gyalog. hétfőn elmegyünk a boltba és megvesszük ami kell. kedden a henteshez sétálunk el, szerdán a zöldségeshez...

plusz ugye a pékség meg az intéznivalók.

mondjuk én nem is szeretek fagyoskodni kint és a céltalan lófrálást se szeretem :)

2012. dec. 21. 22:10
 4/10 anonim ***** válasza:

Sétálunk, nézelődünk, heti 1x korcsolyázni megyek vele.

Mondjuk ő simán elnézelődik kint órákig, minden érdekli, mindenről beszélgetünk. :)

2012. dec. 22. 07:32
 5/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok, ne haragudj de mi a nem normális a válaszomban? Te magad írtad kevés a gyereknek az a kinntlét. Nem is értem a kérdést. Hisz tudod a választ.
2012. dec. 22. 11:22
 6/10 anonim ***** válasza:

A kérdés úgy hangzik, hogy: "Mit csináltok ilyen időben kint a gyerekeitekkel?", majd jött a magyarázat, hogy fél-1 óránál többet nem tudnak kint lenni, gondolom mert unalmas és erre várt ötleteket a kérdező, hogy mit csináljanak.

Erre az 1. válaszoló leírta, hogy szedje össze magát és legyen kint többet és most meg háborog, hogy miért nem hasznos a válasza :)

Nálunk pl. van egy bekerített óriási park egy tóval a közepén, amiben kacsák vannak, őket szoktuk etetni. Ill. a szokásosak: motorozás, labdázás, bogár ill. madármegfigyelés stb.

2012. dec. 22. 15:05
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a normális válaszokat! Ahol mi lakunk, van két nagy park, de nincs bennük semmi a fákon kívül. A játszótér már unalmas a kisfiam számára (nincs szinte semmi benne). Biciklizni szokott, de azt is hamar megunja. Ezért tettem fel a kérdést, ötleteket szeretnék, hogy mivel lehet elütni az időt.
2012. dec. 22. 21:08
 8/10 anonim ***** válasza:

Még nincs 4 éves, de nekem is mindig ki kell találnom valamit, hogy fenntartsam az érdeklődését séta közben. Most télen nem rajong a kintlétért. Volt hogy már bogyókat kerestünk (közelben van olyan fa, aminek bogyós termése van, nem ismerem név szerint), és melyikünk talál több bogyót egy hajtáson. Megnézzük a tűzoltóautókat a közelben, vagy a vonatokat. Közben próbálok vele sokat beszélgetni, az is eltereli a figyelmét arról, hogy közben azért sétálunk. Én is sokat agyalok, mi lesz a következő percben, mit tudok kitalálni. Nem könnyű, de céltalan sétáknál kénytelen vagyok ilyenekhez folyamodni. Ha van valami célunk, azt lebegtetem a szeme előtt, ami neki abból tetszhet. Ja, és mivel könyvimádó, be szoktam vetni olyat is, hogy emlékszel, hogy van az a mondóka, vagy hogy is van az a mese? Ilyen apróságokkal is megy egy kicsit az idő. Olyan trükköm sajnos nincs, amivel órákig kint tudom tartani. Persze ha van társaságunk, akkor könnyebb.

Én is várom még a hasznos ötleteket, hátha tudok újítani.

2012. dec. 22. 23:32
 9/10 anonim ***** válasza:

Nekem volt, hogy kimentem a lányommal a vasútállomásra. Imádta, másfél órát elmászkáltunk. :)

Ez is egy ötlet.

2012. dec. 23. 08:18
 10/10 anonim ***** válasza:
Irasd be karatera, ott majd tanul nemi onkontrollt es fegyelmet ez is levesz egy kis terhet a valladrol. En hat evig jartam es nagy hasznat vettem. Igazabol szerintem barmilyen sport megfelel ami lekoti es kielheti magat benne. :)
2013. jan. 8. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!