Mit csináltok ilyen időben kint a gyerekeitekkel?
Kisfiam 4 éves, elég beteges, így többet van itthon, mint az oviban. Van egy 11 hónapos kislányom is. Társasházban lakunk, ilyen időben fél-egy óránál többet egyszerűen nem tudok kint lenni velük. Nem elég a fiamnak, látszik rajta. Agresszív, nem tudom itthon lekötni semmivel, nagyon sajnálom őt.
Ötleteket várnék, hogy mit tehetnék, hogy mindenkinek a legjobb legyen!
hétvégén a férjem 4 órát van kint a fiunkkal. lesétálnak a lakótelepre, ott van egy focipálya és rugdossák a labdát :) aztán mindig csatlakozik valaki és ottragadnak.
én a bevásárlást szoktam vele elintézni gyalog. hétfőn elmegyünk a boltba és megvesszük ami kell. kedden a henteshez sétálunk el, szerdán a zöldségeshez...
plusz ugye a pékség meg az intéznivalók.
mondjuk én nem is szeretek fagyoskodni kint és a céltalan lófrálást se szeretem :)
Sétálunk, nézelődünk, heti 1x korcsolyázni megyek vele.
Mondjuk ő simán elnézelődik kint órákig, minden érdekli, mindenről beszélgetünk. :)
A kérdés úgy hangzik, hogy: "Mit csináltok ilyen időben kint a gyerekeitekkel?", majd jött a magyarázat, hogy fél-1 óránál többet nem tudnak kint lenni, gondolom mert unalmas és erre várt ötleteket a kérdező, hogy mit csináljanak.
Erre az 1. válaszoló leírta, hogy szedje össze magát és legyen kint többet és most meg háborog, hogy miért nem hasznos a válasza :)
Nálunk pl. van egy bekerített óriási park egy tóval a közepén, amiben kacsák vannak, őket szoktuk etetni. Ill. a szokásosak: motorozás, labdázás, bogár ill. madármegfigyelés stb.
Még nincs 4 éves, de nekem is mindig ki kell találnom valamit, hogy fenntartsam az érdeklődését séta közben. Most télen nem rajong a kintlétért. Volt hogy már bogyókat kerestünk (közelben van olyan fa, aminek bogyós termése van, nem ismerem név szerint), és melyikünk talál több bogyót egy hajtáson. Megnézzük a tűzoltóautókat a közelben, vagy a vonatokat. Közben próbálok vele sokat beszélgetni, az is eltereli a figyelmét arról, hogy közben azért sétálunk. Én is sokat agyalok, mi lesz a következő percben, mit tudok kitalálni. Nem könnyű, de céltalan sétáknál kénytelen vagyok ilyenekhez folyamodni. Ha van valami célunk, azt lebegtetem a szeme előtt, ami neki abból tetszhet. Ja, és mivel könyvimádó, be szoktam vetni olyat is, hogy emlékszel, hogy van az a mondóka, vagy hogy is van az a mese? Ilyen apróságokkal is megy egy kicsit az idő. Olyan trükköm sajnos nincs, amivel órákig kint tudom tartani. Persze ha van társaságunk, akkor könnyebb.
Én is várom még a hasznos ötleteket, hátha tudok újítani.
Nekem volt, hogy kimentem a lányommal a vasútállomásra. Imádta, másfél órát elmászkáltunk. :)
Ez is egy ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!