Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van olyan anyuka, aki nem...

Van olyan anyuka, aki nem mesél esténként a gyerekének? Mennyi idős a gyereke?

Figyelt kérdés
2012. dec. 21. 08:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem szoktunk este mesélni,kéri,hogy elénekeljem neki a kedvenc dalát,és megy is aludni,megszokta,hogy fürdik,felöltözik,és megy aludni. 20 hónapos
2012. dec. 21. 08:58
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

3 éves múlt a fiam

közvetlen lefekvés előtt nem mesélek neki,mert akkor ki tudja mikor lenne alvás.próbáltuk,az lett a vége,hogy folyamatosan még egyet,még egyet,még egyet

délután ha hazajövünk az oviból,mindig mesélek neki,sokat olvasunk,meg este is.csak közvetlenül lefekvés előtt nem

2012. dec. 21. 09:04
 3/11 anonim ***** válasza:
2,5 éves a kislányom és nem érdekli még. Ha tv-be megy mese, az sem érdekli. Ha érdekelné, mesélnék neki, remélen lassan elkezdhetem:-).
2012. dec. 21. 09:09
 4/11 anonim ***** válasza:

Nálunk is csak mesenézés van. Mesélni külön külön szoktam nekik a nagyobbamnak ha itthon van (5.5 éves ovis) alvásidőben délután mert olyankor nincs ott a két kisebb ( 3 és 1) és jól bele tudunk mélyedni tud kérdezni közben stb. nem lapoznak bele a kisebbek és nem akarnak rám mászni stb.

A középső elég beteges neki akkor szoktam mesélni ha a nagy oviban ő pedig itthon de a pici meg alszik. De még nem köti le így neki csak rövideket szoktam meg inkább így a napba beleszövöm saját kitalálású meseként, nem pedig könyv segítségével.

Nem ül meg mellettem és nem figyel hanem megy játszani 2 mondat után, de a nagyobbam is ilyen volt és olyan 4-4.5 éves kora óta érdekli csak a mese.

A legkisebbet meg szintén nem érdekli még, csak lapozgatni szeret, meg mutogatjuk az állatokat pl. a lapozóban de ez sem este történik.

2012. dec. 21. 09:09
 5/11 anonim ***** válasza:
4 es vagyok úgy értem hogy este van mesenézés. Amúgy meg napközben nem.
2012. dec. 21. 09:10
 6/11 wartburg353s ***** válasza:
2 éves a fiam, nappal sokat mesélek neki és nagyon szereti, hozza mindig a könyveit, hogy olvassak belőle, de este nem, elalvás előtt inkább beszélgetünk kicsit, felidézzük, hogy mi volt jó abban a napban, aztán alvás.
2012. dec. 21. 09:20
 7/11 anonim ***** válasza:
Nálunk Apa mesél. De nem is ezért írok. A lányom elég későn kezdte el igényelni a mesét, talán már 2-2,5 éves is megvolt. Előtte semmi. Nem figyelt, ellapozott, beszélt stb. Az Anna,Peti,Gergő könyvekre kezdett el először figyelni. Azóta minden nap van mese és érdekes módon nálunk előnyére vált az altatásnak, mert lenyugszik amíg hallgatja. Amikor nem volt mese, fél, háromnegyed órás procedúra volt, amíg elaludt, így meg lámpaoltás után 10 perc és alszik. 4,5 éves kislány anyukája.
2012. dec. 21. 09:29
 8/11 anonim ***** válasza:

Jelen. 3,5 éves és nem olvasok esti mesét.

Próbálkoztunk régen, de általában éberen figyelt, esze ágában nem volt elaludni. Ha meg ott hagytam, mert már fél órája olvasok, akkor visított, hogy még-még... aztán egy órát ültem az ágya szélén. Mondtam neki többször, hogy nem olvasok ilyen sokat, csak egy rövid mesét, aztán alvás. Ki is jöttem a mese végén, de 26* hívott vissza, hogy ő még beszélgetne róla kicsit. Meguntam. Nem olvasok. Napközben szívesen, de lefekvéshez nem.

2012. dec. 21. 09:36
 9/11 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.

megnyugodtam, hogy nem csak az én 2,5 évesemet nem érdekli a meseolvasás.

:)

2012. dec. 21. 10:26
 10/11 anonim ***** válasza:
Nálunk a mese olvasást sose szerette, helyette a saját kutfobol valo "mesék" voltak a menők. Persze nagyon egyszerű kis mesecskek, de meg most is emlékszik rajuk, pedig mar 9 eves.
2012. dec. 21. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!