Éjjeli szobatisztaság, mi a helyes?
Kisfiam februárban lesz 4 éves. Nappali szobatisztasága erőltetés nélkül, 2 éves kora óta kialakult. Az éjjeli teli-pelusok viszont megmaradtak.
4 hete apukája, amikor nála volt a Törpi, levette róla éjjelre a pelust (bár mindig volt benne reggelre pisi, nem is kevés).
Azóta pelus nélkül alszik, éjjel 2-3x kiviszem pisilni, emellett 1-2x mégis bepisil. Szerintetek visszaadjam a pelust? Nagyon hajlok rá, nem látom értelmét ennek az éjjeli wcre rohangálásnak és pizsicserének. Bizonyára nem érett még meg a feladatra.
(Amúgy egy okos, kedves, kiegyensúlyozott, tipikus 3,5-4 éves kisfiú, a miért-korszak kellős közepéről:)
Hát pedig ha sokat iszik este, akkor lehet, még 6 évesen is pelusos lesz.
Nekem is ki kell mennem pisilni, ha este sokat iszok.
Ilyen nincs, hogy balhé van.
Neveld meg, este 6 után csak víz, az is limitálva.
Köszönöm a válaszokat! Éjjel nem iszik, és teát, cukros italokat nappal sem. Lefekvés előtt kér még inni, ilyenkor maximum fél deci vizet kap, de valahogy nem akar száraz maradni este. Fűtés természetesen van, nem is a megfázás miatt aggódok, hanem, hogy nagyon érzékeny a bőre és kicsípi a pisi, ami sajnos meg is látszik. Vakarja is és sebes lesz.
Amikor meg próbáltam vele beszélni az éjjeli nem bepisilést, kerek perec megmondta, hogy nem érzi mikor pisilni kell, mert alszik.
Kedves Utolsó!
Az átöltöztetés szerintem is természetes, nem hiszem, hogy bárki is szívesen feküdne egy éjszakát a saját pisijében...
Nektek száraz volt már a pelus, mikor levetted a Törpidről estér is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!