Tényleg akkora dráma, hogy 2,5 éves lányom nincs megkeresztelve? Nem vagyunk vallásosak, nem járunk templomba, de természetesen intentagadók sem vagyunk.
Figyelt kérdés
Átlagos, normális emberek vagyunk, akik dolgoznak reggeltől estig a megélhetésért. Anyósom az őrületbe kerget a keresztelővel, mert hogy mit szólnak az emberek, meg a család.... Én meg sajnos pont miatta egyre jobban elutasítom az egészet.2012. dec. 17. 11:06
11/14 anonim válasza:
Nálunk a férjem is és én is meg vagyunk keresztelve, volt templomi esküvőnk, de nem gyakoroljuk a vallást. Épp ezért a lassan 2 éves lányunk sincs megkeresztelve. Azt viszont én is fontosnak tartom, hogy ismerkedjen meg a gyerek a vallással (szerintem hozzátartozik az alapműveltséghez), aztán majd eldöntheti, hogy akar-e valamelyik felekezethez tartozni. Nálunk is furcsán néztek, úgy kb fél éves kora körül a dédszülők, hogy miért is nem lesz keresztelő. "Pogány lesz a gyerek???" Miért, akkor nem fejlődik rendesen, vagy mi? Elmondtam a véleményem, és azóta nem csesztetnek, elfogadták. Se több, se kevesebb azzal senki, ha meg van keresztelve. Ráerőltetni viszont pl a templomba járást vagy a hitoktatást nem szeretném. (Nálam sajnos muszály volt, és lehet ezért viszonyulok így a dolgokhoz...)
12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, kicsit megnyugodtam, hogy nem vagyok teljesen elfuserált. :)
2012. dec. 17. 16:13
14/14 anonim válasza:
hasonlóan gondolkodom ezekről a dolgokról mint te, mi sem kereszteltük meg, ennek ellenére az oviban jár hittanra :) nem azért hogy hívő legyen, hanem mert az ő óvónénije a hittan "tanár" és ő egyébként is ott van még akkor az oviban, amikor a hittan van, meg gondoltam rosszat nem tanul :) na és senki sem kérdezte meg hogy meg van e keresztelve
a suliban meg ha jól tudom lehet választani hogy hittan vagy erkölcstan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!