Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bölcsiben milyen foglalkozások...

Bölcsiben milyen foglalkozások vannak (ha vannak), és általában mikor?

Figyelt kérdés
azért érdekelne,mert a fiamat szoktatom a bölcsibe,és sose láttam hogy lett volna valami foglalkozás,de lehet délután tartják,akkor ugye mér nem vagyok ott.Igaz csak 5napja szoktatom,de akkor sem láttam.Azoknál hogy van,akik járnak bölcsibe?
2012. dec. 16. 17:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Igen, nem mindegy, hogy mennyi idős gyerekek vannak.

Illetve nálunk a beszoktatás időszakában (bár az csak szeptember október, max nov. közepe volt) nem is csináltak ilyet, de utána voltak. Tavaly, 2 évesek voltak télen a gyerkőcök, ujjfestékkel festettek, farsangkor állarcot ragasztottak színes papírokkal... most 3 évesen terméseket ragasztanak, festenek, kókuszt ragasztanak, mondókáznak, szezonális énekeket tanulnak, de már ilyenkor egymással játszanak, így az sem baj, ha nincs minden nap ilyen kötött foglalkozás, mert nagyon jól eljátszanak szerepjátékokat is.

Nyáron általában udvaron vannak, télen, ha rossz idő van, akkor a héten egy nap tornaszoba, egy nap sószoba, a többi bent.

Az ilyen foglalkozások általában reggeli után szoktak lenni délelőtt, udvar helyett.

2012. dec. 16. 23:25
 12/15 anonim ***** válasza:
50%

Ez hülyeség, hogy 2 éves kor alatt nem csinálnak ilyeneket. A lányom 19 hónaposan kezdte a bölcsit, ő a kicsikhez került. Van nehány 2 év körüli a csoportban, amúgy mindenki egy idős, vagy fiatalabb a lányomnál. És gyurmáznak, rajzolnak, színeznek, meg a többi.

Amúgy a beszoktatás alatt nálunk se sokszor volt ilyen, gondolom ott még azért van mit csinálni, mire beszokik az új gyerek, meg összeszokik kicsit a csoport.

2012. dec. 17. 08:19
 13/15 A kérdező kommentje:
2,5 éves a fiam,és 2év alatti gyerkőc szinte nincs is.Összesen 10-en vannak a csoportban.
2012. dec. 17. 10:27
 14/15 anonim ***** válasza:

12-esnek:

Lehet, hogy szerinted hülyeség, de hidd el, hogy nálunk sincs a bölcsiben a kicsiknél foglalkozás. A gondozónők félnek, hogy a picik a ceruzával megszúrják magukat, a festéket meg magukra borítják, gyurmát megeszik, stb.

Bár a kérdező kisfia már ahogy írta, 2 és fél éves, szerintem az ő korosztályában a legtöbb bölcsiben már vannak ilyen rajzolós, festős, gyurmázós programok.

Persze attól is függ, hogy hány csoport van, és vegyes csoportok vannak-e, mert nem mindig lehet megoldani, hogy a picik elkülönítetten legyenek.

2012. dec. 17. 11:08
 15/15 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Én is kiakadtam ezen. Amikor beszoktattam, egyszer sem láttam, hogy mondókáztak volna, vagy énekeltek volna. Se mozgásos, se gyurma, se rajz...se semmmi. Illetve 2x volt pötyizés. Azóta se hallok se mondókát, se dalt...de látok rajzokat, meg "festményeket", és 2 Mikulás dalt hallottam a lányomtól. Tehát valami csak van :). Remélem! Az enyém is 2,5 éves és nagyon fogékony. Mrgszakad a szívem, hogy nem tudok vele többet foglalkozni:(. Előtte 2 naponta megtanult pár soros versikét vagy dalt.
2012. dec. 18. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!