Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan szakadjak kétfelé?...

Hogyan szakadjak kétfelé? Pocsék anyának érzem magam.

Figyelt kérdés

A kicsi 3 hónapos a nagy két éves múlt.

Eddig minden ment simán, semmi testvérféltéknyeség, az első egy hét volt zűrös.De olyna szépen összehangolodtunk. A nagy viszotn pár napja olyan nehezen alszik el, van is kinn egy kérdésem,hogy talán két évesen ismét van szep.szorongás??

Eddig bementünk a szobába, puszi,simi, kijöttem és szépen elaludt, de most elkezd kiakáblni,hogy anya gyere. Ha vissza megyek, és melléfekszem, akkor nevetgél, felkel, ha kijövök,akkor meg nyügösködik.

Egyedül vagyok itthon velük. Ha a nagyot lefektetem, akkor szopizik a kicsi. De ma is mindent elkövetett,hogy ne kelljen feküdni, wc-n csücsül legalább 20 percig,a z ebéddel is csak bajlódott, stb...A kicsi is elkezdett sírni, és mire nagy nehezen ágyba dugtam a nagyot, a kcisi legalább 10 percig ordított, mert már annyira éhes volt.

Mit csinálok rosszul,vagy mi baja a nagynak??

2012. dec. 14. 13:35
 1/7 anonim ***** válasza:

Neke két éves ikreim vannak. Gondolhatod. Olyan féltékenyek egymásra, hogy az borzasztó.

Én próbálom nekik magyarázni, hogy imádom mindkettőt, egyformán puszilgatom, babusgatom őket, de nincs két ölem, nincs 4 karom, mindig csak egyikkel tudok pusziszkodni pld.

Ezt próbálom nekik magyarázni és felfogják, mert ilyenkore az egyik egy kis időre elmegy mást játszani, majd cserélnek.

Az a javaslatom, hogy nagynak mondogasd, hogy szereted, de a pici az ő testvére, akit szintén szeretgetni kell, mind a kettő nagyon fontos neked, és hagyd, hogy anya a testvéreddel is foglalkozzon. Egy idő után emg fogja a nagy érteni, mert ebben a korban már mindent megértenek. Sajnos sok türelem kell ehhez, de meglesz a gyümölcse.

2012. dec. 14. 13:42
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy pocsék anya egyedül vagy enni. Én tudom milyn sz@r ez. Az én kicsim 8 hónapos a nagy 3 éves. Már én is azt hittem hogy túl vagyunk a nehezén de nem. Mikor a kicsi megszületett a nagy bekakált úgy egy hétig megint. Azt vettem észre h már túl van ezen szreti a tesót főleg hogy már van hogy együtt játszanak, de az apját nem adja. Elmentem zumbázni és apa tette a kicsit tisztába és a nagy is bejelentette, hogy őt is teheti. Direkt bekakált, de aznap már megvolt a napi adag de addig küzdött hogy sikerült egy kis gubics.

A másik, elfárad az ember. Mi örökösen a betegségekkel küzdünk amit az oviból szedünk. Pl tegnap nekem fájt a fülem, olyan ingerült voltam, vagyok hogy szégyellem de ordítoztam és rácsaptam a nagyobbik gyermekemre. A kicsi stresszmérőként működik így tegnap meg ma sem akar enni. Hát ettől mg a falra mászok. Én már valami nyugtatón gondolkozok hogy nem ártana ha szednék, de akkor meg félek h álmos lennék. Nincs megoldás segítség kéne de nincs.

Mindenkitől azt hallom h a ház már kitakarítva karácsony előtt, nálunk meg áll a retek. Sírni tudnék...

2012. dec. 14. 13:44
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, 2éves kor tájékán is van egy szep.szorongás, mert most jön rá hogy ő egy különálló egyén. Ami bátorsággal tölti el, de félelemmel is. Szegény össze van zavarodva és erre még rájön az, hogy Anya nem csak vele foglalkozik, amikor pedig neki szüksége lenne rá :) Nem vagy rossz Anya. Ha a helyedben lennék, akkor a szobába betennék egy matracot a kicsit lefektetném, a nagy mellé meg lefeküdnék. Nem egy ágyba, de egy szobába, hogy érezze ott vagyok, ha kellek. Az én kislányom szept-ben múlt 2éves és ugyanez. Nem elég a dackorszak, meg a hiszti, de még szep.szorongás is.Nem irigyellek, de hidd el ez mind átmeneti. Kitartást és türelmet :)
2012. dec. 14. 13:44
 4/7 anonim ***** válasza:
4 éves múlt szeptemberben a fiam, 10 hónapos a kislányom. Nekem már a hajam fele kihullott!!!
2012. dec. 14. 13:51
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

2 éves kor körül "újraközeledési krízisnek" nevezett jelenség zajlik le éppen. (Nálunk is, pedig az enyémnek nincs tesója.) Sokszor olyanoknál is előjön, akiknél a szeparációs szorongás nagyon enyhén zajlott 8 hónapos kor körül. Ez most ugyanúgy szorongást okoz neki és a határait, határaidat feszegeti, szerintem most annyiból nehezebb, hogy értelmesebb és jobban fel tudja fogni, hogy különálló egyén vagy, nem az ő része + ugye a kistestvér jelenléte is nehezítheti a helyzetet. (Bár szerintem nálatok ez most nem elsősorban arról szól.) Emellett pedig nagyon sok gyereknek 2 éves kor körül lerövidül az alvásigénye, a napközbeni alvást sokan el is hagyják (pedig szerintem szükségük van rá). Próbáld meg esetleg fél órával később lefektetni, amikor már fáradtabb.

Sajnos az enyémnél is megy a nyűglődés, pedig én pl. ráérek egész nap csak vele foglalkozni, úgyhogy ne okold magad, ez egy természetes életkori sajátosság, nemsokára lecseng ez is :)

2012. dec. 14. 13:57
 6/7 anonim ***** válasza:
Ugyanez a helyzet, pont ma gondoltam, hogy pocsék anya vagyok. Én 15 percben maximáltam, hogy meddig hagyom nyöszörögni, sírni a 3 hónaposom a másik szobában, ha épp nem alszik, mert van, hogy van akkora szerencsém, hogy ponta alszik a nagy altatási idejében. De ma pl nem így volt. Nem is aludt el a nagyobbom, úgyhogy 12 perc sírás a szomszéd szobából, és átmentem a piciért. Odafeküdtem picivel a mellkasomon a nagyobbom mellé, de még így sem akart elaludni, nagy nehezen végül elaludt több mint 1 óra altatás után, és azt hittem kihullik a hajam. Bármit csinálok, nevetgél, magyaráz, nyűglődik, kakilni kell, stb. Szerencsére nem minden nap ilyen, de amikor igen, akkor nem tudom, hogy mit kéne bevetnem, hogy elaludjon rendesen, és ne 1-1,5 órába teljen az altatás.
2012. dec. 14. 17:08
 7/7 anonim ***** válasza:
Ja, és nálunk abszolút nincs féltékenység szerencsére.
2012. dec. 14. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!