Mikor jön el az az idő, amikor már nem a sírással akar mindent "elmondani"?
Lányom 2 éves múlt, és mindig is nagyon érzékeny, sírós gyerek volt. Babaként órákat üvöltött végig, és a mai napig elég sírós.
Én már megszoktam, hogy ő ilyen, kis sírós-pityogós.
De azért érdekelne, hogy akinek hasonlóan sírós gyereke volt, mikor nőtte ki?
Lányom mindent sírással próbál "lerendezni". Ha elesik, akkor is, ha leeszi magát akkor is, ha leejti a játékát akkor is...szóval mindent képes túlreagálni. Ez egy alapvető tulajdonsága, csak kíváncsi lennék, hogy mikortól érnek meg arra a gyerekek, hogy jobban kifejezzék magukat szóban és érzelmileg? Mikor lesz több képességük az érzéseik, kívánságaik, kétségeik kifejezésére?
Köszi a válaszokat!
Huh, hát nem valami bíztató, amit írsz...:( Nekem 1 éves a fiam, ő is nyígós, sírós. Abban reménykedtem, hogy idővel jobb lesz, de lehet, hogy akkor ezt nem növik ki?
Ne haragudj, hogy nem a kérdésre válaszoltam. Én is kíváncsi vagyok, miket írnak a többiek.
Hát első neked is kitartást kívánok!
Egyik barátnőm mondta, hogy ne emésszem magam ezen, mert legalább a gyerek kifejezi valahogy az érzéseit és nem fog magába fordulni. :)
Hát talán van előnye is. :)
Remélem azért valaki tud válaszolni, tapasztalatot megosztani. Kíváncsi lennék, hogy egyáltalán ki lehet-e ezt nőni? :)
Az én kislányom is ilyen érzékeny:), ő októberben volt kettő.
Ami nekünk "bejött", az az, hogy mindig, mindig megfogalmazom helyette, amit érez(het), legyen az düh, harag, szomorúság, fájdalom... Hiszen az érzések nagy részét tanuluk, és azoknak a kezelését is:). Pár hónapja már sírásra görbülő szájjal ugyan, de mindig mondja, mi a baja, nem a sírás az első:). Pl: kiborította véletlenül a "kávéját". Szól, hogy "kiborítottam a távét, anya, előfordul, nem tudom meginni, vigasztalj meg":D.
Köszi!
Hát igen, ezzel én is próbálkozom és van, hogy sírás közben ordítva mondja, hogy leeee eeeejtetteeeem aaaannnnyyyyaaa....de csak sír és sír.
:)
Hát próbálkozom. Hátha...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!