Anyukák, SOS segítség? 14 hónapos kislányom lázas (38,5 homlokán mérve), délután 5-kor kapott 2,5ml Nurofent, aminek a felét kiköpte. Mikor adhatok neki legközelebb szerintetek?
Nekem ugyan nincs gyerekem úgyhogy élnézést ha hülyeséget írok de linkelek pár gyermekügyeleti elérhetőséget, szerintem ha felhívod őket talán telefonon is tudnak hasznos és megnyugtató tanácsot adni.
Köszönöm nektek!!!
Azért 2,5ml-t adtam neki, mert úgy emlékeztem, hogy másfél éves kortól lehet 5ml-t adni. Utána néztem meg.
ajj :( figyelj, éjszakára nem féleadag nurofent adunk hanem germicid kúpot.
ha picit belegondolsz, rájössz, hogy az egyik miért vényköteles a másik meg miért nem. mert a nurofen egy nagyon enyhe gyógyszer, igazából inkább fájdalmocsillapító, épp ezért jó nappalra, hűtőfürdő mellé és vényköteles kúp mellé kiegészítésnek.
egyébként ha fél adagot adsz, ha nem, 6 óra teljen el, kúp között 8 óra. szuszpenzió és kúp között pedig 4 óra
Köszönöm Neked is.
Nem éjszakára adtam neki a Nurofent, hanem a délutáni alvás idejére. Azóta már alszik, kapott egy kúpot. Remélem holnapra elmúlik. És nem szándékosan adtam csak fél adagot, nem is tudom hová tettem az eszem. :( Ilyen téren nagyon aggódós vagyok. Egy részt rosszul emlékeztem, másrészt jó ideje nem volt rá szükség, így még a 2,5ml volt az eszembe aminek így is kiköpte a felét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!