Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg kevesebb a Gyed mint...

Tényleg kevesebb a Gyed mint a terhességi gyermekágyi segély?

Figyelt kérdés
Álltalában 77.000 és 75.000 között volt,ennél kevesebb lesz a Gyedem akkor megőrülök ,ebből sem jövünk ki!!
2012. dec. 4. 22:44
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Ugy fogok kijönni, kedves válaszoló ,hogy talán én nem ülök otthon és várom hogy összejöjjön a következő gyerek csak hogy ne kelljen dolgoznom, hanem ha nincs állásom akkor keresek , de nekem hála istennek van !!

Tehát vissza fogok menni dolgozni!

Mert kicsit kemény voltam de sajnos sok ember ezt csinálja, én meg a 2 gyerkőc között visszamnetem melózni!És nem arra vártam hogy juj gyorsan összejöjjön a baba aztán majd a hülye férjem eltart valahogy!!

Sajnos megmondom őszintén én is elgondolkodom sokszor hogy kellett e a második baba, és nem azért mert nem szeretem de imádom őt is meg a nagyfiamat ,is,de erre a mocsok világra!!!!

És elég undorító igen hogy maximálták a Gyed összegét!!

Reménykedek hogy jól fogok kapni!!

2012. dec. 5. 15:04
 12/16 anonim ***** válasza:

Remélem nem fogok hülyeséget írni de én így tudom!

TGYÁS:az elmúlt 1 év jövedelmének a 70%-a.Tehát ha valakinek volt 500 e ft-os fizetése akkor annak a 70%-a jár.

GYED:A fizetés 70%-a de maximum a mindenkori minimálbér kétszeresének a 70%-a.Tehát asszem 73500X2X0,7%=102900.-

Remélem nem írtam félrevezető információt!

2012. dec. 6. 00:06
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen kedves utolsó válaszoló!!

Én is igy tudom, csak én ugy szeretném tudni hogy mennyi pénz ez kézben!!

2012. dec. 6. 11:57
 14/16 anonim ***** válasza:

Kicsit helyesbítenék az utolsó válaszon:

"TGYÁS:az elmúlt 1 év jövedelmének a 70%-a.Tehát ha valakinek volt 500 e ft-os fizetése akkor annak a 70%-a jár."

Igen ez így van, kivéve, ha nem volt az igénylést megelőzően 180 bérezett nap, mert abban az esetben az 500 ezres bruttó bérre is csak max. a minimálbér kétszerese lehet a tgyás.

"GYED:A fizetés 70%-a de maximum a mindenkori minimálbér kétszeresének a 70%-a.Tehát asszem 73500X2X0,7%=102900.-"

Ebben csak annyi a hiba, hogy jelenleg a minimálbér 93 ezer (a 73500 után még volt egy évig 78 ezer is a minimálbér, kicsit régi az info:D) Jelenleg a gyed max. 130200 bruttó.

Kérdező, a gyedből 10%-al (nyugdíjjárulék) többet vonnak, mint a tgyásból. Tehát nagyjából 7-8 ezerrel kapsz majd kevesebbet.

2012. dec. 6. 22:26
 15/16 anonim ***** válasza:

Na, mennyit kaptál? Kevesebbet, ha igen, mennyivel?

Nekem jövő hónapban lesz a váltás, de mikor intéztem a papírokat azt mondták, hogy ugyan annyi lesz. Hát kíváncsi leszek...

2013. jún. 4. 13:27
 16/16 anonim ***** válasza:
65-67 000 Ft körül kell,hogy kapjon a kérdező gyedet!
2013. jún. 4. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!