Ha szülés előtt volt munkád, és az alapján jogosult vagy rá, akkor kaphatsz.
Ha közvetlen a szülés előtt ugyan nem volt munkád, de jogosult voltál a munkanélkülire, de nem vetted igénybe, akkor kaphatsz.
Ha szülés előtt jogosult voltál a munkanélkülire, igénybe is vetted, de maradt pár napod, akkor azt a pár napot még igényelheted.
Minden egyéb esetben nem kaphatsz.
Tehát csak azért, mert szültél egy gyereket, otthon voltál 3 évig, erre nem kapsz munkanélkülit, ahhoz munkaviszony kell, a Gyes nem számít annak.
Ha volt az elmúlt 3 évben 360 nap munkaviszonyod (a gyes önmagában nem az), akkor kaphatsz álláskeresési támogatást.
Kedves lepontozott válaszoló, én nem pontoztalak le, de ezt a mondatodat: " igen, azt elfelejtettem, h függ attól, h dolgoztál-e szülés előtt. mondjuk a lepontozást nem értem, nem hinném, h akkor különbség lenne Mo. és Sk. törvénykezésében, max. az összegekben" ugye te sem gondolod komolyan? Teljesen eltérően szabályoz a két ország, hasonló szabályozás csak azokban a dolgokban van, amit az EU nem utal tagállami hatáskörbe. A munkanélküliek ellátása, és a gyereknevelési ellátások eltérnek minden országban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!