Hogy lehetne leszoktatni róla?
Sziasztok!
5 éves unokatesóm hihetetlen mennyiségben eszi az édességet és szinte mást nem is hajlandó megenni. 2-3 hete elvitték a fogorvoshoz és akkor annyira megijedt, hogy egy pár napig nem ette a csokit meg a cukrot, de most megint elkezdte és már a fogai is romlanak.
Én csak annyiban vagyok érintett a témában, hogy ha átjön hozzánk akkor mindent felbontogat és egy idő után hihetetlenül zavaró. November 17.-n volt a szalagtűzőm és vettünk a varrónőknek, a tánctanárnak, a fotósoknak meg a videósnak egy-egy Mercit. És nálam volt mind. Úgy volt, hogy hétfőn mindenkinek elvisszük a csokikat. Amikor szalcsi után hazajöttünk a családdal ebédelni, ameddig nem figyeltünk uncsimra kibontogatott mindent és bele-bele evett. Vasárnap reggel azzal kezdtem, hogy mentem Mercit venni önköltségből.
Volt már valakinek hasonló problémája? Mivel lehetne erről leszoktatni?
18/L
Így van, csak minimális mennyiségű csokit egyen, a raktár készletet pedig felszámolni, vagy egész egyszerűen szekrény tetejére eldugni.
Helyette igazán ehetne mondjuk puffasztott kukoricát is(kukit).
Ez így nem jó. Sok gondot okozhat a nagy mennyiségű csokoládé fogyasztás. Nem egészséges, de ugyan úgy rálehet szokni mint a nikotinra. Szüleinek, le kéne róla szoktatni mert el fog hízni, ami betegségeket vonz maga után. Én azt tenném a helyetekbe, helyükbe, hogy nem adnék neki egy csepp édességet sem. Ha nagyon éhes lesz, képtelen lesz megenni. Aztán majd elfelejti az édességet szépen. De nem csak ez a gond, hanem hogy így akkor miből viszi be a szükséges vitaminokat?
Neked azt tanácsolom, hogy legkozelebb jobban tedd el az édességet.
Nem napokig nem szabadna neki csokit adni, hanem hónapokra megtiltani, és remélem tudják a szülők mennyi betegséget okozhatnak ezzel a gyereknek.
A legenyhébb a cukorbetegség.....
A szülök hibája velük kell beszélni hogy szokjanak le arról hogy a csokit jutalmazásnak használják.
Pont az ilyen gyerekekből lesznek az elhizott érzelem evő felnötek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!