Lisztérzékeny gyerekek anyukái válaszolnátok nekem egy pár kérdésre?
Szia! Az én kislányom 3 éves és 3 hónapos, egy éve tudjuk, hogy lisztérzékeny. Nekünk úgy kezdődött, hogy ekcémás lett a bőre és viszketett neki. Elhagytuk a tejet, mert a háziorvos tejérzékenységre gyanakodott, de még több hónap múlva sem múlt a viszketés, így elküldött az allergológiára, ahol a vérvétel eredményből kimutatták, hogy lisztérzékeny pontos neve gluténérzékeny. Ez sajnos egész életen át tartó diéta, de van olyan is, hogy valaki csak allergiás, mint pl. a tojásra és az kinőhető, de ezt az orvos mondja meg.
Tüneteink: ekcéma, puffadás, székrekedés -most is megvan.
1 éve diétázik, megértette, hogy mit nem ehet, szuperül tolerálja a betegséget, de mi is megteszünk mindent, hogy finomakat egyen.
Örökölhető a betegség, a szülőket szokták szűrni, nálunk sem én sem a férjem nem beteg... lehet, hogy valaki úgy beteg, hogy nem is tud róla, pl. nagyszülő.
Leglátványosabb , hogy ezek a gyerekek visszamaradnak a fejlődésben mert nem tud felszívódni a vitamin és a táplálék, ha nem kezelik a betegséget, mert a belek állandó gyulladásba vannak.
Van egy gyorsteszt, ami 3000 ft, ha aggódsz próbáld meg azt.
Mi a liszterzekeny.hu-ról tájékozódunk.
Jó egészséget!
Ez egy egyszerű vérvételből kideríthető. Ne agyalj sokat, kérj a házi gyerekorvostól beutalót. és nem nőhető ki.
nálunk Apuka Lisztérzékeny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!