Van olyan étel, zöldség vagy gyümölcs amit nem eszik meg 2-3 éves gyereked?
Itt vagyok:):)
2 éves lány, és hihetetlen,hogy eddig mennyi mindent megevett,mostmeg..
Főzeléket semmi,de szó szerint semmit nem eszik meg. De levesben megeszi a répát, gyökeret, kelkáposztát(csak húslevesből), borsót, babot-ebből is csak a szárazat, a zöldet nem:(:(
Rákérdeztem a dokinál, annyit mondott kezdődik a dacolás, hagyjam rá, térjünk rá vissza félév múlva.
Eddig megette a gombapörit,most cska kiturkálja belőle a gombát, nem eszi meg a káposztás-, a túrós-, a sajtos-,krumplistésztát sem:(:(
Nem egyszerűű
A hüvelyesek általában nem gyerekkedvencek. :o)
Amivel lehet trükközni:
Csinálj "krémlevest". Bármilyen zöldségeket összefőzöl, persze ízesíted, és leturmixolod. Tejfölt keverj hozzá és vízzel kellő állagúra hígítsd.
Reszelt sajtot és pirított kenyérkockát dobálj bele, vagy vehetsz levesgyöngyöt is.
Favorizálják.
Nálunk így derült ki, hogy a gombát is "szeretik". :o)
Persze azt sose mondtam meg, hogy mit turmixoltam össze. A zöldborsó így tutira menni fog.
Aztán én egy időben készítettem "vacsikrémet". Előbbi módon valamilyen hússal együtt főztem a zöldségeket és leturmixoltam. Sűrűre, hogy kenhető legyen. Kenyérre rá és mehet.
Lencsét próbálhatod salátának is, egyik lányom mindent megeszik, ami ecetes lében úszik. :o)
És kísérletezz, bármivel, ami eszedbe jut.
Az alábbi sütőtökös süti naaaagyon finom:
2,5 éves lesz a kislányo január elején.
A rántott húsokat nem eszi meg, és bár a krumplit szereti, a krumplifőzelék nem kell neki és a karfiolért sincs oda. Gyümölcsből a körtét nem nagyon szereti, a többit igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!