2.5 évesnél hogy megy a KANCSALSÁG vizsgálat?
Szia!
Először a táblát kell néznie, amin a villák vannak és azt mondani, vagy mutatni, hogy a villa merre áll (jobbra, balra, fel, le)
Utána 3 különféle géppel nézte meg a doktornéni, majd egy kis fénnyel belevilágított, azt hiszem a szemfeneket nézte akkor.
A kisfiam szemüveget kapott, azt mondta a doki, hogy ma már nem nagyon divat a szem leragasztása.
1 éve voltunk nála, és már el kezdett javulni a kancsalság. Azt mondta, ha továbbra is ilyen ügyesen hordja a szemüveget, iskolás korára akár el is hagyhatja!
De fél évente kontroll, mert ha túl gyorsan javul, az sem jó!
Második vagyok
Nekünk a szemészünk azt mondta a fésűs tesztet 3 éves kortól szokták tudni megmondani a gyerekek. Bár nekünk is feladta házi feladatként, hogy gyakoroljuk, hogy megértse mi is a feladat. És még volt egy olyan vizsgálat, hogy bele kellett néznie egy gépbe, és a szemész kérdezte, hogy integet e a törpike. Hogy ott mit látott azt nem tudom... de csak nézett és nem mondott semmit. Erre azt mondta a szemész, ezt most csak gyakorlásképpen csináljuk, hogy majd legközelebb jobban menjen.
2,5 éves a lányom, 9 hónapja hord szemtapaszt és szemüveget, 3 havonta kell kontrollra mennünk.
4/5 vagyok...
azt elfelejtettem írni, hogy egyáltalán nem volt pupillatágítás a vizsgálat előtt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!