Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2.5 évesnél hogy megy a...

2.5 évesnél hogy megy a KANCSALSÁG vizsgálat?

Figyelt kérdés
Kislányom jobb szemére egy kicsit kancsal,de érdekes,mert nem is mindig.De sokszor meg látszik rendesen.Sokat csetlik,botlik.December közepére kaptam időpontot az orvoshoz.Ha tényleg kancsal hogyan kezelik?Van valakinek tapasztalata?

2012. nov. 26. 14:32
 1/7 anonim ***** válasza:
Le ragasztják a jó szemet.
2012. nov. 26. 14:41
 2/7 anonim ***** válasza:
Szemtapasszal, és ha szükséges szemüveggel. A dioptriát pupillatágító szemcseppezés után állapítják meg. Nálunk 5 napig kellett csepegtetni mindkét szemébe napi kétszer. Majd figyeld meg, hogy mindig ugyanaz a szeme fordul e be (vagy ki?) és mikor (pl. ha fáradt), hogy ezzel is segítsd az orvos munkáját.
2012. nov. 26. 15:14
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2012. nov. 26. 18:50
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Először a táblát kell néznie, amin a villák vannak és azt mondani, vagy mutatni, hogy a villa merre áll (jobbra, balra, fel, le)

Utána 3 különféle géppel nézte meg a doktornéni, majd egy kis fénnyel belevilágított, azt hiszem a szemfeneket nézte akkor.

A kisfiam szemüveget kapott, azt mondta a doki, hogy ma már nem nagyon divat a szem leragasztása.

1 éve voltunk nála, és már el kezdett javulni a kancsalság. Azt mondta, ha továbbra is ilyen ügyesen hordja a szemüveget, iskolás korára akár el is hagyhatja!

De fél évente kontroll, mert ha túl gyorsan javul, az sem jó!

2012. nov. 26. 21:41
 5/7 anonim ***** válasza:

Második vagyok

Nekünk a szemészünk azt mondta a fésűs tesztet 3 éves kortól szokták tudni megmondani a gyerekek. Bár nekünk is feladta házi feladatként, hogy gyakoroljuk, hogy megértse mi is a feladat. És még volt egy olyan vizsgálat, hogy bele kellett néznie egy gépbe, és a szemész kérdezte, hogy integet e a törpike. Hogy ott mit látott azt nem tudom... de csak nézett és nem mondott semmit. Erre azt mondta a szemész, ezt most csak gyakorlásképpen csináljuk, hogy majd legközelebb jobban menjen.

2,5 éves a lányom, 9 hónapja hord szemtapaszt és szemüveget, 3 havonta kell kontrollra mennünk.

2012. nov. 27. 15:28
 6/7 anonim ***** válasza:

4/5 vagyok...

azt elfelejtettem írni, hogy egyáltalán nem volt pupillatágítás a vizsgálat előtt

2012. nov. 27. 21:26
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2012. nov. 28. 07:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!