Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 1 éves kisfiúnak milyen...

1 éves kisfiúnak milyen felügyelet lenne a legjobb napközben?

Figyelt kérdés

Van egy 2 éves nővére, az apukájuknak és nekem is dolgozni KELL, mert nagyon sok körülmény megváltozott az elmúlt időszakban, ezért ítélkezést, odamondást köszönöm nem kérek.

Egyik lehetőség, hogy mennek mindketten bölcsibe.

Másik, a nagy bölcsis lesz, a kicsinek keresünk egy megbízható bébiszittert.

Nem tudom még, hogy felvennék-e mindkét kicsit, így számolni kell azzal is, hogy esetleg otthon marad vagy esetleg mindketten...

A GYED nagyon kevés, ketten viszont keresünk annyit, hogy egy bébiszitter fizetése is kijönne belőle. Viszont kicsit félek a bébiszitteres megoldástól.

Mit tudnátok tanácsolni?

2012. nov. 14. 13:44
 1/10 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem ha van pénz bébiszitterre, akkor inkább az, mint bölcsi.

Egy valaki a két kicsire, ideális (már a helyzethez képest ez a legjobb).

2012. nov. 14. 13:47
 2/10 anonim ***** válasza:
30%

Ha tehetitek, akkor én mindkét gyermeket otthon tartanm, bébisziterrel. Az egyik bölcsis, másik marad _szerintem_ a legrosszabb, a nagy nem biztos, hogy értékelné ha őt "elpaterolnátok", akicsit meg nem:(. És mivel a kicsinek jobb otthon, következik, hogy a nagy is otthon maradjon. Épp elég lesz nekik, hogy hirtelen elszakadtok sok időre, nem biztos, hogy e mellé a környezetváltozás jót tenne.

Esetleg keresnék egy otthonos, kis csoportos családi napközit, ahol együtt lehetnek, egy csoportban.

2012. nov. 14. 13:50
 3/10 anonim ***** válasza:
55%
Mindenképp bébiszitter. Az 1 éves még nagyon kicsi, sokkal nyugodtabb körülmények között tud otthon fejlődni, mint a bölcsiben. Sokkal több figyelmet kap, még akkor is, ha mindketten otthon vannak, mint a bölcsiben.
2012. nov. 14. 13:51
 4/10 anonim ***** válasza:
30%
szerintem ne félj, egy jól megválasztott bébiszitter ebben a korban ezerszer jobb megoldás a bölcsinél, mert ő egyénileg foglalkozik a gyerekkel , ebből adódóan a bébi is jobban tud kötődni hozzá, mint a bölcsis gondozókhoz.
2012. nov. 14. 13:52
 5/10 Golan Trevize ***** válasza:
61%

Na, én leszek az első bölcsipárti.

Egy - természetesen normális - bölcsi jobb választás, mint a bébiszitter.

Könnyebben be fognak majd tudni illeszkedni óvodába/iskolába, mert megszokják a közösséget.

Nekeik is jobb lesz, ha találkoznak más gyerekekkel, játszhatnak velük. Szociális képességeik gyorsan fejlődni fognak.

2012. nov. 14. 14:07
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors és biztató válaszokat! Egyébként a szívem szakad meg, de hát azzal nem tudom kifizetni a szükséges dolgokat :(((.

A bölcsivel kapcsolatban az a dilemmám, hogy a nagy már igényelné a társaságot. A kicsi viszont másféle figyelmet kell, hogy kapjon. Nagyon jó baba, de megvannak a kis szokásai, hogy pl hogy szeret enni, hogy hajlandó elviselni a pelenkacserét, stb...

Senki se tudhatta előre, hogy ekkora sz.r helyzetben leszünk, az egyetlen szerencse, hogy van egyáltalán hova visszamenni, rendes fizetéssel, ez is ritkaság.

2012. nov. 14. 14:19
 7/10 anonim ***** válasza:

2. vagyok

Nagynak félnapos bölcsi vagy csana(ha, ahogy írod, igényli a társaságot), kicsi bébiszitterrel otthon és ők hoznák el ebéd után a nagyot? Utána pedig otthon nyugalomban együtt lehetnének.

2012. nov. 14. 14:27
 8/10 anonim ***** válasza:

Én is bébiszitterre szavazok, a kicsinek mindenképp.

lehet rendeset találni:)

Én is bébiszitterkedtem a fősuli után,mert nem kaptam munkát.Egy 8 hónapos kislányra kezdtem vigyázni,míg anyuka dolgozott(náluk is hasonló volt a szitu).

Minden rendben ment,nem volt baja a kicsinek.Szerintem sokat számított, hogy otthon voltunk.

Azért egy 1 évesnek nehéz lenne egy közösségben,főleg ha állami bölcsiről van szó...

Mondjuk pont a közelünkben van egy nagyon jó kis családias családi napközi, kevés gyerek,tényleg szeretetteljes légkör, na oda még beadnám én is fiamat, ha nagyon muszáj lenne.

2012. nov. 14. 14:32
 9/10 anonim ***** válasza:

Csak egy gyerekem van, épphogy 2 évesen ment bölcsibe és nagyon szereti. 2 hónap alatt a baba-mama szókincstől eljutott az összetett mondatokig és az éneklésig. Este végigmondja az egész csoport nevét, hogy kivel játszott és hétvégén is akar menni a "barátaihoz". A válogatóssága is enyhült, mert katasztrofális volt. A bölcsis gondozónőkkel is teljesen elégedett vagyok, normálisan odafigyelnek (max. 10 gyerek nagyrészt 2 felnőttel). Szeptembertől novemberig kihúzta egy enyhébb náthával és nagyon jót tett neki a fixebb napirend is, pl. hogy Apával mennek ketten reggel "dolgozóba".

Én féltem a bölcsiből és tiszta lelkiismeret-furdalásom volt, hogy tuti mindig beteg lesz és bánatos, de most úgy látom, jó választás volt. Persze biztos bölcsi+gyerek függő, de nyugi, nem ördögtől való dolog azért a bölcsőde sem.

2012. nov. 14. 14:36
 10/10 anonim ***** válasza:
Én 7 hónapos koromtól bölcsis voltam és semmi bajom nem lett, sőt csak előnyöm származott belőle. Nem akarlak erre bíztatni, nem tudom melyik a jobb, csak azért írtam, hogy ha mégis ezt választod akkor sem lesz baja a picinek.
2012. nov. 14. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!