1 éves kisfiúnak milyen felügyelet lenne a legjobb napközben?
Van egy 2 éves nővére, az apukájuknak és nekem is dolgozni KELL, mert nagyon sok körülmény megváltozott az elmúlt időszakban, ezért ítélkezést, odamondást köszönöm nem kérek.
Egyik lehetőség, hogy mennek mindketten bölcsibe.
Másik, a nagy bölcsis lesz, a kicsinek keresünk egy megbízható bébiszittert.
Nem tudom még, hogy felvennék-e mindkét kicsit, így számolni kell azzal is, hogy esetleg otthon marad vagy esetleg mindketten...
A GYED nagyon kevés, ketten viszont keresünk annyit, hogy egy bébiszitter fizetése is kijönne belőle. Viszont kicsit félek a bébiszitteres megoldástól.
Mit tudnátok tanácsolni?
Szerintem ha van pénz bébiszitterre, akkor inkább az, mint bölcsi.
Egy valaki a két kicsire, ideális (már a helyzethez képest ez a legjobb).
Ha tehetitek, akkor én mindkét gyermeket otthon tartanm, bébisziterrel. Az egyik bölcsis, másik marad _szerintem_ a legrosszabb, a nagy nem biztos, hogy értékelné ha őt "elpaterolnátok", akicsit meg nem:(. És mivel a kicsinek jobb otthon, következik, hogy a nagy is otthon maradjon. Épp elég lesz nekik, hogy hirtelen elszakadtok sok időre, nem biztos, hogy e mellé a környezetváltozás jót tenne.
Esetleg keresnék egy otthonos, kis csoportos családi napközit, ahol együtt lehetnek, egy csoportban.
Na, én leszek az első bölcsipárti.
Egy - természetesen normális - bölcsi jobb választás, mint a bébiszitter.
Könnyebben be fognak majd tudni illeszkedni óvodába/iskolába, mert megszokják a közösséget.
Nekeik is jobb lesz, ha találkoznak más gyerekekkel, játszhatnak velük. Szociális képességeik gyorsan fejlődni fognak.
Köszönöm a gyors és biztató válaszokat! Egyébként a szívem szakad meg, de hát azzal nem tudom kifizetni a szükséges dolgokat :(((.
A bölcsivel kapcsolatban az a dilemmám, hogy a nagy már igényelné a társaságot. A kicsi viszont másféle figyelmet kell, hogy kapjon. Nagyon jó baba, de megvannak a kis szokásai, hogy pl hogy szeret enni, hogy hajlandó elviselni a pelenkacserét, stb...
Senki se tudhatta előre, hogy ekkora sz.r helyzetben leszünk, az egyetlen szerencse, hogy van egyáltalán hova visszamenni, rendes fizetéssel, ez is ritkaság.
2. vagyok
Nagynak félnapos bölcsi vagy csana(ha, ahogy írod, igényli a társaságot), kicsi bébiszitterrel otthon és ők hoznák el ebéd után a nagyot? Utána pedig otthon nyugalomban együtt lehetnének.
Én is bébiszitterre szavazok, a kicsinek mindenképp.
lehet rendeset találni:)
Én is bébiszitterkedtem a fősuli után,mert nem kaptam munkát.Egy 8 hónapos kislányra kezdtem vigyázni,míg anyuka dolgozott(náluk is hasonló volt a szitu).
Minden rendben ment,nem volt baja a kicsinek.Szerintem sokat számított, hogy otthon voltunk.
Azért egy 1 évesnek nehéz lenne egy közösségben,főleg ha állami bölcsiről van szó...
Mondjuk pont a közelünkben van egy nagyon jó kis családias családi napközi, kevés gyerek,tényleg szeretetteljes légkör, na oda még beadnám én is fiamat, ha nagyon muszáj lenne.
Csak egy gyerekem van, épphogy 2 évesen ment bölcsibe és nagyon szereti. 2 hónap alatt a baba-mama szókincstől eljutott az összetett mondatokig és az éneklésig. Este végigmondja az egész csoport nevét, hogy kivel játszott és hétvégén is akar menni a "barátaihoz". A válogatóssága is enyhült, mert katasztrofális volt. A bölcsis gondozónőkkel is teljesen elégedett vagyok, normálisan odafigyelnek (max. 10 gyerek nagyrészt 2 felnőttel). Szeptembertől novemberig kihúzta egy enyhébb náthával és nagyon jót tett neki a fixebb napirend is, pl. hogy Apával mennek ketten reggel "dolgozóba".
Én féltem a bölcsiből és tiszta lelkiismeret-furdalásom volt, hogy tuti mindig beteg lesz és bánatos, de most úgy látom, jó választás volt. Persze biztos bölcsi+gyerek függő, de nyugi, nem ördögtől való dolog azért a bölcsőde sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!