Kisfiam 5éves múlt aug. Ban. Nyáron probálkoztunk tanulni 2 kerekűzni, de nem ment neki. Karácsonyra veszek neki rollert hátha segítene az egyensúly fejlesztésében! Vagy még futóbiciklire gondoltam! Szerintetek?
Mekkora biciklin próbálkozott? Fiam 12"-el most nyáron, 10 perc alatt megtanult, 3,5 évesen.
Ez a legkisebb bicikli, talán 14"-es biciklivel probálkozzato.
Futóbiciklit már én sem vennék, de ha tudtok kölcsönkérni valakitől (vagy ha lesz még tesó, akkor vesztek egyet, és félreteszitek neki) akkor az nagyon sokat segítene az egyensúly fejlesztésében.
Kisfiam 3 éves, van futóbringája, és nagyon ügyesen megy vele. Most nemrég pedig kipróbálta a kis barátjának a bicóját, és csak egyetlen bibi volt vele: magasan volt az ülés, nem ért le a lába, ezért megijedt, és eldőlt, de különben ahogy ráült, meglöktem, el is engedtem, és métereken keresztül szépen egyensúlyozott vele, tekert egyedül. Csak jött a kanyar, és ott volt az eldőlés. Utána megijedt, és már nem akart ráülni. De el is határoztuk, hogy fog kapni tavasszal egy méretben neki megfelelőt (természetesen pótkerék nélkül).
Nem mindegy, hogy mekkora biciklin kezditek a tanulást. Sokkal nagyobb biztonságérzetük van egy kisebb biciklin.
Nagyobbik lányom augusztusban volt 4. Van egy 12-es biciklink és egy 16-os. Levettük mindkettőről a pótkereket, és próbálkoztunk a nagyobbal. 2 perc alatt feladat, nem ment neki. Rá pár napra kipróbálta a kicsit és kb. 10métert futott utána a férjem és ment vele. Azóta persze már a 16ossal megy, de a kicsin tanult meg. Futóbiciklit már ne vegyél. Nincs is már a méretükbe, szerintem.
Köszönöm a válaszokat,akkor marad a roller. Elég nagy növésű gyerek,ezért a 12-es bicaj már nyáron is kicsi volt neki :-)
16-ossal probálkoztunk,de nem ment :-( Pedig méretben jó lett volna,de hiába! Tesó nem lesz,már van! :-) Nagyobb. Ő már 4évesen gond nélkül,és nagyon gyorsan megtanult bicajozni.Remélem jövöre már fiacskám is repeszt! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!