Hány foktól csillapítatok lázat 3 évesnél?
Most először lázas a kislányom, eddig mindig megmaradtunk hőemelkedés szinten. Megmondom őszintén kicsit tanácstalan vagyok. Diplomás ápoló vagyok, és mi úgy tanultuk, hogy 39 alatt nem kell lázcsillapítás, mert a 38-39 közötti láznak vannak pozitív hatásai a betegség lefolyására. 39 felett is csak hűtőfürdőt szoktam alkalmazni, ha mi betegek vagyunk.
De most nem tudom eldönteni, hogy a kislányommal is várjak-e 39-ig, vagy kapjon lázcsillapítást :/ Az eszemmel tudom, hogy hamarabb túllenne a betegségen, ha hagynánk, hogy dolgozzon a kis szervezete, de a szívem viszont azt diktálja, hogy csillapítsunk, hogy a közérzete jobb legyen.
Mit mondatok?
38,5 fölött.
De Te látod hogy mennyire szenved. Nálunk volt olyan betegség, hogy 39 fokos lázzal úgy rohangált, mintha semmi baja sem lenne, na ilyenkor csak akkor adtam neki, ha feljebb ment, de olyan is volt, hogy 38 fok fölött majd megfagyott, reszketett fájt mindene, ilyenkor nem volt szívem hagyni szenvedni, inkább adtam neki. Én ezeket is mérlegelve döntök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!