Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány foktól csillapítatok...

Hány foktól csillapítatok lázat 3 évesnél?

Figyelt kérdés

Most először lázas a kislányom, eddig mindig megmaradtunk hőemelkedés szinten. Megmondom őszintén kicsit tanácstalan vagyok. Diplomás ápoló vagyok, és mi úgy tanultuk, hogy 39 alatt nem kell lázcsillapítás, mert a 38-39 közötti láznak vannak pozitív hatásai a betegség lefolyására. 39 felett is csak hűtőfürdőt szoktam alkalmazni, ha mi betegek vagyunk.

De most nem tudom eldönteni, hogy a kislányommal is várjak-e 39-ig, vagy kapjon lázcsillapítást :/ Az eszemmel tudom, hogy hamarabb túllenne a betegségen, ha hagynánk, hogy dolgozzon a kis szervezete, de a szívem viszont azt diktálja, hogy csillapítsunk, hogy a közérzete jobb legyen.

Mit mondatok?

2012. nov. 9. 19:11
 1/10 A kérdező kommentje:
Ezt elfelejtettem: Most 38,4 a láza
2012. nov. 9. 19:11
 2/10 anonim ***** válasza:
38,5-nél adok neki Nurofen-t. Nekünk ezt mondta a dokink.
2012. nov. 9. 19:14
 3/10 anonim ***** válasza:
38 felett.
2012. nov. 9. 19:16
 4/10 anonim ***** válasza:
38 fölött én is szoktam.
2012. nov. 9. 20:04
 5/10 anonim ***** válasza:
Én is 38 felett csillapítok.
2012. nov. 9. 21:14
 6/10 anonim ***** válasza:
Én is kb. 38,5-nél szoktam, de ez a közérzetétől is függ.
2012. nov. 9. 21:34
 7/10 anonim ***** válasza:

38,5 fölött.

De Te látod hogy mennyire szenved. Nálunk volt olyan betegség, hogy 39 fokos lázzal úgy rohangált, mintha semmi baja sem lenne, na ilyenkor csak akkor adtam neki, ha feljebb ment, de olyan is volt, hogy 38 fok fölött majd megfagyott, reszketett fájt mindene, ilyenkor nem volt szívem hagyni szenvedni, inkább adtam neki. Én ezeket is mérlegelve döntök.

2012. nov. 9. 21:35
 8/10 anonim ***** válasza:
38,5 fölött szoktam egy fél adag nurofent adni, ha látom, hogy rosszabbodik az állapota (emelkedik a láza vagy nagyon szenved). Ha nem emelkedik, hanem egyre jobban van a gyerek, akkor 39-ig nem adok semmit.
2012. nov. 9. 21:56
 9/10 anonim ***** válasza:
Nappal csak akkor szoktam ha nagyon magas 38,8 de inkább 39.Éjjel viszont mindig adok neki szirupot hogy nyugodtan aludjunk.
2012. nov. 10. 14:51
 10/10 anonim ***** válasza:
Hónaljban mérem a gyerekek lázát és 38,8 felett kezdem csillapítani. De volt, hogy az éjszakát végigaludta 39 fokos lázzal és reggelre semmi baja nem volt, vagyis már nem volt lázas utána.
2012. nov. 10. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!