Szóval 3,5éves kisfiamnak szeretnék legot venni. Azért húztuk eddig mert megvallom őszintén teljesen elvesztem ebben a korosztályos dologban. A férjem azt mondja hogy másfél évre már ne vegyünk duplot mert csak 5éves korig írja( szerintem utána is tudná használni). A másik ahol elvesztettem a fonalat hogy az egyik 4éves kortól, a másik 6tól 12ig,meg 5től 8ig...stb...A kérdésem az lenne hogy ezeket akkor nem lehet egymással összerakni? Értitek mire gondolok? Hányféle lego van tulajdonképp? A duplo meg a "sima" vagy hogy kell ezt elképzelni? Most láttam hogy van 12-14éves korig is. Azt is összerakhatom a 6évesnek valóval is? Bocs hogy sokat kérdeztem..meg lehet hülyeséget is de ezeket most én nem vágom...
2012. nov. 5. 21:18
1/9 anonim válasza:
A lényeg: A lego és a duplo külön van. nem tudod őket összerakni de a legókból mindent össze tudsz rakni, a korosztályos dolgok azért vannak mert bonyolultabb legok is vannak például egy 4 éves kisrác nem tud összerakni egy lego motort :D a korosztályokat lehet amolyan nehézségi fokoknak is venni.
2012. nov. 5. 21:22
2/9 anonim válasza:
Van duplo és lego. Ezeket nyilván nem tudod összeépíteni. A Legokat össze tudod, kivéve az úgynevezett technic legot. Minél nagyobb a ráírt korosztály, annál nehezebb összerakni, annál bonyolultabb.
2012. nov. 5. 21:23
3/9 anonim válasza:
Az én kislányom is ennyi idős,neki sok legoja van javarészt duplo,de már van egy két csomag frends is ami elvileg csak 6 éves kortol ajánlott.De ő már ezzel is eljátszik sőt ő kérte.A duploval is nagyon sokáig lehet játszani akár 7-8 évig is.De ez gyerek függő.Én az én lányomnak már nem vennék,inkább a nagyob fajtát.
Szóval szerintem ha eddig nem vetél duplot akkor szerintem már ne vegyél mert elég drága és kell belölle jó pár csomag hogy élvezetes legyen igy én már nem vennék neki inkább ilyet néznék neki:
Ez a kisfiad érdeklődésétől is függ. Vannak gyerekek, akik 4 évesen is már a nagyobbaknak valóval legóznak, de pl. az én lányom hatéves, és még mindig duplózik, jobban szereti, mert érdekesebbnek tartja a figurákat hozzá. (Egyébként szerintem is sokkal jobb figurák vannak a duplóhoz.)
2012. nov. 6. 10:10
5/9 anonim válasza:
Ja, egyébként az előbb kipróbáltam: a dupló kockára rámegy a legó. :-)
2012. nov. 6. 10:12
6/9 Golan Trevize válasza:
Megkötésekkel a Duplót be lehet építeni a "sima" Lego készletbe is.
A Technic meg teljesen kompatíbilis a "sima" Legoval.
2012. nov. 6. 10:14
7/9 anonim válasza:
Ja, még valami: a lányom kis barátja (fiú) szintén hatéves, évek óta kapja a nagyszülőktől a nagyobbaknak való legót, és a játéka kb. úgy néz ki, hogy apuka összerakja a helikoptert, Pistike meg szétszedi. Na, neki pl. még inkább a dupló való, hiába hatéves (a dobozra írt életkor is csak hozzávetőleges).
2012. nov. 6. 10:15
8/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Így már érthetőbb. Hiába,. mindig tanul az ember valamit.:)Amúgy minden vágya a toy story 2főszerelőjének figurája de itthon nem lehet hiteles bábukat kapni. Annyit már megtudtam a tesz veszen hogy az Egyesült Államokból tudok rendelni.:O De piszok drága. Így most nagy a dilemma ezért jött a lego ötlet.
Viszont piszok drágák és nagyon kevés darabból állnak. Érdemes venni egy egy nagy dobozos alapkészletet és egy alaplapot is, amivel tud építkezni is a gyerek, nem csak azzal a pár figurával játszani.
Én azért voksolok a Lego mellett, mert egy életre szóló játék. A páromnak a gyerekkori készletével gond nélkül játszik a fiam, semmi baja, pedig ők is ketten voltak rá, na meg simán összeilleszthető a most kapható elemekkel. Ha esetleg úgy adódik, még el is tudjátok majd adni, mert a Lego mindig is kapós lesz, valószínűleg.
Szóval, ha innen közelítjük meg, akkor már megéri a beruházás :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!