Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák, akiknek leválasztottá...

Anyukák, akiknek leválasztották a letapadt fitymát a fiú gyermekének, azok leírnák a tapasztalataikat a leválasztás utáni percekről, órákról, napokról?

Figyelt kérdés

A 2 éves kisfiamnál ma történt meg, de valami borzasztó dolog ez. Azt, amikor a beavatkozást csinálták, azt nagyon ügyesen tűrte, hamar meg is nyugodott, viszont itthon megpróbáltuk kamilla teával lekezelni, de az valami gyötrelem volt. Nem engedte, sírt, kapálózott. És azóta is szenved szegény.:( Nem akar pisilni, mivel biztos nagyon csípheti, viszont így nem tudom mi lesz. És ahányszor próbál pisilni, annyiszor sír. Egyfolytában kézben lenne.

És amúgy ti mit használtatok, hogy enyhítsétek a fájdalmat? Ti hogy csináltátok, hogy hagyja az utána vele járó kezelést?

2012. nov. 5. 17:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

A pisi pár napig fájni fog, bár az én fiamon nem vettem észre egyszer sem a pisilési problémát, de többektől hallottam ezt.

Nálunk 24 óráig nem kellett hozzányúlni.

Csak este a fürdővizébe kamillát tenni.

A másnap már sokkal jobb.:)

Akkor nem fáj a pisi.

2012. nov. 5. 17:05
 2/13 anonim ***** válasza:

Mivel személyesen átéltem/tük leírhatom.

Nekünk körömvirág krémmel kellett kenegetni 1 hónapigAzt hiszem első nap nem szabadott volt megmosni a kukit, hozzányúlni.(ebben nem vagyok már biztos), de utána minden egyes nap fürdés után ment a hátrahúzás-kenés. És igen úgy sokszor, h én lefogtam apa meg kente. Szörnyű ezt így leírni, de az ő érdekében volt. A feltépés után ő sem akart pisilni, meg sírt, h "csípi, csípi" , úgyhogy (szintén orvosi javaslatra)mi adtunk neki fájdalomcsillapítót. 1-2 nap volt iylen zűrösebb a pisiléssel, utána meg csak a fürdés utáni kenés+felhúzás volt gond. Ez volt kb. másfél éve, azóta gyönyörűen hátrahúzható és kb. fél éve magának mossa.

2012. nov. 5. 17:06
 3/13 anonim ***** válasza:
mi néhány hónapja estünk túl rajta, 2,5 évesen. Pontosan azonos tünetek, mint amiket leírtál, 2 napig gyakorlatilag folyamatos sírás, már szobatiszta volt, de csak bepisiléssel lett eredmény, mert nem votl hajlandó pisilni, hiába mondtam, hogy pisiljen a kamillás vízbe nyugodtan, most lehet, hiába engedtem a csapból vizet, hogy hátha ki tudom cselezni. Amikor már nem bírta, bepisilt, de azt is részletekben, mert amint érezte, ohgy csíp, visszatartotta. 2 napig csak kézben, majd egy kicsit oldódott a helyzet, de fürdésnél még sokáig nem akarta engedni, hogy megmossuk, kb. 1 hónapig, pedig már nagyon szép volt, csak az emlékek még élénken éltek benne. Ma már nagyon szépen tisztíja magának. Szóval az első 2-3 nap húzós, utána már rendben van. Sokat dicsértem, ha sikerült pisilni, vigasztalgattam. Kenni csak a gyerekorvos által felírt szteroidossal kentük még 1 hétig a beavatkozás után, aztán már semmivel. Kitartás!
2012. nov. 5. 17:10
 4/13 anonim ***** válasza:
42%
Már késö nálad. De meggondolando, hogy érdemes volt-e? Az ilyen letapadások tulnyomo része abban a korban amikor már kezdödik egy kis merevedés, játszás a fütyivel, szépen szétválik, minden beavatkozás nélkül. (Amikor még nem volt ilyen "fejlett" az orvostudomány, ebböl nem csináltak gondot. Megoldodott.)
2012. nov. 5. 17:13
 5/13 anonim ***** válasza:
48%

4.

nem értek veled egyet, nálunk felgyülemlett a smegma alatta, ami rákot okozhat. Nem hinném, hogy feleslegesen tennék ki ilyen beavvatkozásnak a gyerekeket, orvosi oka van a letapadás megszűntetésének.

2012. nov. 5. 17:18
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát!:)
2012. nov. 5. 17:38
 7/13 anonim ***** válasza:

A fiam fütyköse is azért gyulladt be, és duzzadt óriásivá mint amit az előző válaszadó írt. Le kellet később rántani, Két napig terpeszállásba ment.

Ez október elején volt. Még mindig nyűglődik, nem engedi hogy hozzányúljunk. :( Kitartás.

Kamillás borogatás segít.

2012. nov. 5. 21:24
 8/13 anonim ***** válasza:
Nekünk Lidocain és Bactroban krém keverékkel kellett kenni a kukiját, amíg még seb volt rajta. A legdurvább az első két nap, utána egyre jobb. És mellé ajánlották, hogy szedjen Cataflamot, de mi azt nem használtuk, a fiam azt mondta nem fáj annyira. Csak a pisilés és a húzogatás.
2012. nov. 5. 23:50
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a többiek válaszát is!

Aki azt írta, hogy felesleges beavatkozás volt, azzal pedig csak annyira értek egyet, hogy valóban a fiúk talán nagy részénél nincs ilyen gond, bizonyos életkorra lejön magától a bőr.

Viszont nem véletlenül végeznek ilyen beavatkozásokat az orvosok, csak úgy senkihez nem nyúlnak hozzá, csak ha oka van.

A fiamnak 4 hónaposan baktérium miatt vesemedence gyulladása lett. Majd 3 hónap múlva újra baktérium került a vizeletébe. Idén év elején gennyes volt neki, akkor is kapott antibiotikumot. Szerencsére azóta semmi gond nem volt, de ezekre való tekintettel küldtek urológushoz minket még tavaly, hogy nézze meg. Mivel pisilni tudott a fiam rendesen, ezért annyit mondtak az urológián, hogy várjunk még, ha nincs panasz, akkor várjuk meg, hátha lejön magától és nem kell műteni. Ugyanis tavaly még annyira rossz volt a helyzet, hogy műtétet helyeztek kilátásba. Ehhez képest szerencsére tegnap megúsztuk egy egyszerű leválasztással és nem is kellett az egészet körben, csak egy kis részt.

Szóval nálunk a további fertőzésveszély fennállása miatt oldották így meg.

Szerencsére már jobban van a kisfiam, jó a kedve, játszik, csak a pisilés fáj neki, de a következő fityma húzogatás után biztos nagyon rossz lesz megint.:(

2012. nov. 6. 10:52
 10/13 anonim ***** válasza:
55%
Csak annyira nem csináltak gondot és oldódott meg magától, hogy szerencsétlen kisfiúknak 5-6-8 éves korukban vagy később kellett menni erre a bizonyos lerántásra. Köztük volt anno a férjem is, akkor volt 7 éves, és a mai napig emlékszik rá olyan traumaként élte meg, minden pillanatára emlékszik az egésznek, egy hétig iskolába se ment. Tehát nemtudom hanyadik válaszoló kedves, azért sem csináltak belőle gondot, mert nem foglalkoztak ezzel a szülők annyit, nem volt internet és patika magazin, nem volt széles körű felvilágosítás ebben a témában stb....
2012. nov. 8. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!