Kisfiam reggel óta bágyadt, egy órája hőemelkedése lett és sugárban kihányta a húslevest. Orvos csak holnap lesz. Rohanjak valami ügyeletre, vagy várjak? Mi lehet ez?
Figyelt kérdés
2 éves és még nem volt beteg, max. náthás. 3 hete bölcsis, ma reggel nem vittem, mert nyűgös volt és 11-ig aludt, ha keltegettem, akkor sírdogált. Inkább hagytam pihenni.2012. okt. 30. 13:49
11/17 anonim válasza:
Kedves utolsó, a pontosítás kedvéért:
"Végbélben mért értékek:
36,5-37,5 °C normális testhőmérséklet
37,5-38,5 °C hőemelkedés
38,5-39,5 °C mérsékelt láz
39,5-41 °C magas láz
41 °C felett igen magas láz"
Forrás:
Otthoni teendők gyermekkori lázas állapot esetén
Útmutató szülőknek/gondviselőknek
Országos Gyermekegészségügyi Intézet
12/17 anonim válasza:
Előző vagyok,
Kedves kérdező, én ilyenkor azt csináltam, hogy felhívtam a gyerekrendelőt, elmondtam, hogy mi a baja a kisfiamnak, és hogy az orvosunk csak holnap rendel. Ők megmondták, hogy vigyem le még aznap egy másik orvoshoz, vagy ráér holnap.
Szerintem hívd föl őket, és kérdezd meg.
Jobbulást a kisfiadnak!
14/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és az érdeklődést. Azóta már nincs hőemelkedése, sokat alszik (egy-két órákra kelt fel, akkor ivott teát). Főztem neki rizst répával, és keserű teát. Remélem, csak egy kis gyomorrontás volt a tegnapi bölcsis kajától. A kedve egész jó, csak olyan kis gyenge.
2012. okt. 30. 17:52
15/17 anonim válasza:
Szia! Végül kiderült mi volt a baj? Mennyi ideig tartott, mire kikeveredett belőle? Mit kapott rá? Nálunk most kezdődött sajna...:(
16/17 A kérdező kommentje:
Szia! Kialudta magát és mésnpra semmi baja nem volt, de azért 2 napig még nem vittem bölcsibe. Jobbulást, itasd sokat!
2012. dec. 30. 15:07
17/17 A kérdező kommentje:
Ja és két napig diétáztattam, rizst és répát főztem hosszó lében, nagyon jól ette és rendberakta a pocakját is.
2012. dec. 30. 15:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!