Mit tegyek? Valaki hasonlo helyzetben van ovis babaval?
Lanyom 3 eves es mindig beteges voltvit viszont most hogy elkezdte
az ovit szinte minden 2.heten beteg azert aggodom mert most is alig hagytuk abba az antibiotikumot mar itt a kovetkezo mert megint mandula baj van. Itt azt ertem hogy kedden hagytuk abba es most megint masik. Egy hetet nem jart vegig. Tonkre fog menni a gyomra. Azert kell antibiotikum mert lazas es nagyon meg a mandulaja van begyulladva. Szed immunerositot meg vitamint a berest is szedte mar annyi mindent probaltam. Masnal is vannak ilyen bajok? Teljesen el vagyok keseredve kerem valaki mondjon valami. Bocs az ekezetekert tel.irok.
Mi is így voltunk tavaly a kisfiammal. Ősztől tavaszig 8 antibiotikum kúrát csináltunk végig, talán 1 olyan hét volt, amikor végig járt oviba. Vagy a füle, vagy a torka, vagy a mandulája, vagy ..... valami mindig volt. Megnagyobbodott az orrmandulája, és a hallása is csökkent. A vége orrmandula kivétel és fül becsövezés lett.
Hogy mit tehetsz azon kívül amit most megteszel érte?! Nem sokat. Ha beteg ne adj neki multivitamint csak és kizárólag c vitamint, illetve kapjon probiotikumot. Én mást nem tudok tanácsolni, de hátha kapsz jobb ötleteket is.
Nálunk dettó. Eddig 3 hetet járt oviba, vagyis pontosan 24 napot. Beteges volt ő is, de ahogy kivettük az orrmanduláját azóta nem. Na én azt hittem hogy a felső légúti megbetegedések az oviban sem jönnek majd elő, legalábbis nem lázzal... hiszen az orrmandula hiánya miatt a váladék sem húzódik rá a fülére.. stb.
Na nem így lett. Két hete kapott antibiotikumot a füle miatt, most megint azt szedi. Kész rémálom.. Én azt hiszem, hogy ha ennyit kap , immunis lesz rá.
De remélem az első év után már nem lesz beteges.. ezt ki kell bírnunk.
Most kaptunk immunerősítőt (broncho waxom) elég borsos az ára, de bízom benne.
A beszoktatásról már ne is beszéljünk.. 10 napot járt.. majd betegség.. (ekkor ugye délben elhoztuk) majd 1 hét elutazás.. majd két hét ovi (ekkor újra beszoktatás, délben elhoztuk) majd most 1 hete beteg... Szerdán megy megint .. Novembertől viszont jó lenne ha ott aludna már.
Kitartás! :))
Fül-orr-gégszetre vidd el, ne csak a gyerekorvos nézze meg mindig, mert ők tök könnyen ráfognak a mandulára mindent. Ha csak egy picit is piros, már írják fel az antibiotikumot, ami nagyon nem jó dolog.
Ha ki kell venni a mandulát, ki kell venni.
Voltatok már egy alapos laborvizsgálaton? Nem lehet, hogy valami immunbetegsége van?
Immunerősítésre a legjobbak a probiotikumok, olvass utána. Nálunk a gyerekek is és én is ezt szedjük, vagyis ősszel és télen 1-1 kúrát csinálunk, és nincs semmi bajunk. Csak ne normafloret adj neki, vannak sokkal jobbak ( bonolact pro kid pl, protexin)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!