Hány éves kortól érdemes angolul taníttatni a gyereket?
Én szerintem bármikor. Akár születésétől kezdve lehet kétnyelvű. Tudjuk, hogy ez sosem okoz gondot, sőt! Én nagyon irigylem azokat, akik két- (vagy több)nyelvűen élnek. :)
Egyébként meg, ha addig nem is, óvodás kortól simán, legkésőbb pedig ahogy iskolába megy. Tovább nem érdemes halasztani, mert minél később kezdi, annál nehezebb lesz.
Persze nem arra gondolok, hogy ültessük az óvodást (vagy akár bárkit) tankönyv elé, hanem, hogy beszéljünk hozzá, játsszunk vele az adott nyelven, nézzen meséket, olvassunk neki...
Mi nemzetiségi óvodába/iskolába jártunk a testvéremmel, és ott ezek a dolgok teljesen spontán működtek, később pedig a tanítás is két nyelven ment.
Attól függ, hogy érted a taníttatást.
Ha arra gondolsz, hogy beülteted egy tanár mellé, és megy a nyelvtan, meg minden, akkor iskolás kortól.
Ha azt szeretnéd, hogy szokja a hangzást, és ragadjon rá, mint a kosz, akkor meg minél hamarabb, de nem óraszerűen, mint az iskolában.
A lányom most öt éves. Babakorától többnyire angolul beszélek hozzá, mindent ért, sokmindent mond. Szervezetten pedig az oviban van nekik angol foglalkozás, és imádja. Verseket, dalokat tanulnak, játszanak, mindezt angolul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!