Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány éves kortól érdemes...

Hány éves kortól érdemes angolul taníttatni a gyereket?

Figyelt kérdés
2012. okt. 18. 07:48
 1/6 anonim ***** válasza:
62%
Kisiskolás kortól. Leginkabb második osztály, mert akkorra mar van fogalma az anyanyelverol, nyelvtani értelemben is. OFF Mi külföldön élünk, a gyerekem egy speciális iskolába jár, ahol egy tanév alatt úgy megtanítják nekik a nyelvet, hogy mehetnek "rendes" helyi iskolába. Óvoda is van, ahova 4 éves kortól vihetik a kicsiket. De ez a nyelvtanitas azt jelenti, hogy reggel fel kilenctől délután haromig nonstop idegen nyelven beszélnek a gyerekekkel.
2012. okt. 18. 07:52
 2/6 anonim ***** válasza:
16%
20
2012. okt. 18. 08:02
 3/6 anonim ***** válasza:
72%

Én szerintem bármikor. Akár születésétől kezdve lehet kétnyelvű. Tudjuk, hogy ez sosem okoz gondot, sőt! Én nagyon irigylem azokat, akik két- (vagy több)nyelvűen élnek. :)

Egyébként meg, ha addig nem is, óvodás kortól simán, legkésőbb pedig ahogy iskolába megy. Tovább nem érdemes halasztani, mert minél később kezdi, annál nehezebb lesz.

Persze nem arra gondolok, hogy ültessük az óvodást (vagy akár bárkit) tankönyv elé, hanem, hogy beszéljünk hozzá, játsszunk vele az adott nyelven, nézzen meséket, olvassunk neki...

Mi nemzetiségi óvodába/iskolába jártunk a testvéremmel, és ott ezek a dolgok teljesen spontán működtek, később pedig a tanítás is két nyelven ment.

2012. okt. 18. 08:15
 4/6 anonim ***** válasza:
71%

Attól függ, hogy érted a taníttatást.

Ha arra gondolsz, hogy beülteted egy tanár mellé, és megy a nyelvtan, meg minden, akkor iskolás kortól.

Ha azt szeretnéd, hogy szokja a hangzást, és ragadjon rá, mint a kosz, akkor meg minél hamarabb, de nem óraszerűen, mint az iskolában.

A lányom most öt éves. Babakorától többnyire angolul beszélek hozzá, mindent ért, sokmindent mond. Szervezetten pedig az oviban van nekik angol foglalkozás, és imádja. Verseket, dalokat tanulnak, játszanak, mindezt angolul.

2012. okt. 18. 08:17
 5/6 A kérdező kommentje:
Akkor én még várok vele. Márciusban lesz 4 éves.
2012. okt. 18. 10:00
 6/6 anonim ***** válasza:
29%
Én nem tervezem konkrétan tanárhoz vinni, mert anno amikor bejött a parabola, meg a külföldi adók, akkor én tévéből tanultam meg németül olyannyira, hogy gimibe felvettek simán német tagozatra és nekem lett először nyelvvizsgám. Jelenleg nincs tévénk, de azt tervezem, hogyha elég nagy lesz hozzá a gyerek (kb. ovis) akkor veszünk és csak a korának megfelelő idegen nyelvű gyerekcsatortnát állítjuk be rajta. Akkor azt nézheti, kapcsolgathatja napi fél- 1 órát, és tuti ráragad extra tanulás nélkül,ha tőlem örökölte a nyelvtehetségét:) Szerintem ez jobb és élvezetesebb neki, mint direkt különórára menni és szavakat/nyelvtant tanulni. Meg akkor legalább ha a többi gyerek beszélget valamelyik meséről, ő is ismerni fogja, hozzá tud majd szólni. (Amúgy nekem nem sznobságból, hanem önvédelemből nincs tévém. Amikor kollégista lettem, rájöttem, h anélkül is van élet, és sokkal több mindenre jut időm, ha nem bambulok a képernyő előtt. Remélem a gyerekem nem lesz olyan béna mint az anyja, és képes lesz felelős tévézésre.)
2012. okt. 18. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!