Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Barátkozzak meg a helyzettel,...

Barátkozzak meg a helyzettel, hogy ő már nem fog délután aludni?

Figyelt kérdés

Két éves a kicsim. Reggel normális időben kel, 7-8 között.

Újabban azt csinálja, hogy hiába sétálunk, játszóterezünk délelőtt min. 2 órát, nem alszik. Ma is ebéd után látom, hogy az etetőszékben csukódik le a a szeme, erre megrázta magát, és annyi...

Ha sikerül is délután pihenni, akkor meg este nem lehet "lelőni". Hagyjam rá, hogy éjjel kipiheni magát és kész?

A kistesója még 2x alszik egy nap, így nekem igen fárasztó addig csendesen lekötni valahogy, míg a pici kialussza magát. Arról nem is beszélve, hogy azóta érzem a hiányát annak a "szabad" 1-2 órámnak délután.

Mit csinálnátok? Esetleg keltsem fel hajnalban a lánykát? Ha megyünk majd bölcsibe, úgyis korábban kell ébredni.

2012. okt. 17. 16:12
 1/8 anonim ***** válasza:

Kell egy kis szigor, és kész. Az oviban is alszanak.

Még a 4-6 évesek is.

2012. okt. 17. 16:39
 2/8 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy itt a szigor a megoldás. Még a saját oviskoromból emlékszem, hogy aki nem aludt, annak csak csendben kellett lennie.

Ha szigorkodok, azaz beviszem a szobájába, hogy "márpedig alszol", annak az az eredménye, hogy addig hangoskodik, amíg a kicsi is felébred. Két ordító gyerek mellett pedig én is megőrülök. És mint írtam, ha álomba is hisztizi magát, vagy véletlenül botrány nélkül sikerül, akkor este nincs időben elalvás.

2012. okt. 17. 17:11
 3/8 anonim ***** válasza:

szia, én reggel felkelteném előbb kicsit, próbaképp elsőre mondjuk fél7 körül.

Nekünk akkor kell kelnünk, hogy 8ra a bölcsiben legyünk, és ez így okés, ebéd utána majd elájul már.:-)

Vhogy tényleg jó lenne visszaszoktatnod, mert a bölcsiben is kéne aludjon, elég lesz ott megszoknia a sok szabályt...

2012. okt. 17. 22:03
 4/8 anonim ***** válasza:

Mintha én írtam volna a kérdést :)

2,5 éves lesz a lányom, kb 3 hónapja semmit nem alszik délután, este 6 körül már dől jobbra-balra a fáradtságtól, de csak 8-kor alszik el. Próbáltam melléfeküdni ebéd után, meséltem, kapcsoltam baba-tévét....semmi. Próbáltam betenni az ágyába, sírt, felébredt az öccse, aki most 5 hónapos. Próbáltam ígérgetni hogy ha alszol, délután elmegyünk ide-oda, így sem aludt. Úgyhogy nem alszik a lányka, orvos és védőnő azt mondta, hagyjam rá, van olyan gyerek akinek kevesebb az alvásigénye. Pedig mi is megyünk sétálni, általában 2x naponta, mégis ez a helyzet.

1-2 alkalom volt amikor álomba sírta magát délután (betettem az ágyába), aludt 2 órát s este 11-kor még fent volt...ez sem megoldás szerintem.

Nálunk az vált be, hogy ebéd után amikor a kicsi alszik, a naggyal kint vagyunk a konyhában s főzünk vagy mosogatunk, esetleg fényképalbumot nézünk a szobában.

2012. okt. 17. 22:29
 5/8 A kérdező kommentje:
Most sem aludt du sem, este 9-kor lepihentünk vele, de 2 óta fenn van és vagy nyavalyog vagy idétlenkedik... Legszívesebben már lecsapnám :(.
2012. okt. 18. 04:52
 6/8 anonim ***** válasza:
Szia! Nem tudom, elkezdtétek-e már a bölcsit? Talán akkor rendeződik, állítólag ott jobban elfáradnak a gyerekek, és hát korábban is kell kelni. Csak azért írok, hogy leírjam, az én kislányom is nagyon keveset alszik, már egészen pici korától. Mindig kétkedve olvastam interneten, újságokban, mennyit is alszanak a picik. Jelenleg 2 éves 5 hónapos. Este fél 11 - 11 között alszik el, reggel fél 7-kor kel. Délután nem akar aludni, de általában sikerül 14 órakor elaltatni, és akkor alszik 16 óráig. Onnantól nincs megállás késő estig. Azokon a napokon, amikor nem alszik délután, akkor este 10 óra körül alszik el. Én már kezdek beletörődni, hogy neki ilyen kevés az alvásigénye.
2012. nov. 21. 14:35
 7/8 sysyqueen ***** válasza:
hagyd rá ő érzi... én spec megbüntettem egyszer a lányomat azóta is legkésőbb fél tízkor már tente van... hagytam hogy hadd legyen fenn amíg csak akar... fenn volt hajnali háromig. akkor már az íróaszalára dőlt az álomtól... lefektettem és reggel korán hatkor szépen felkeltettem. nyavajgott ő minden baja volt de mondtam neki hogy hát kicsim katona dolog ez... aki legény éjjel legyen az nappal is... aztán úgy dél fele megbeszéltük hogy ha anya azt mondja hogy tente akkor tente és így elértem hogy legalább este kilenc fél tíz fele alszik. reggel viszont ő maga ébred fel....
2013. jan. 18. 13:55
 8/8 sysyqueen ***** válasza:
a legelső kommentelőnek írnám hogy sehol nem kötelező aludni ha egyszer a gyermek nem igényli azt az alvást mivel szigorúbb eszközöket sem a dadák sem az óvónők nem vethetnek be így lefoglalják az aktívabb gyerkőcöt. ennyi... a kislányom sem alszik az oviban. kicsinek én sem aludtam az oviban.
2013. jan. 18. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!