2-3évesnek milyen márkájú ásványvizet lehet adni?
2012. okt. 3. 19:05
2/10 A kérdező kommentje:
Akkor nem muszáj a Szentkirályit meg társait,lehet neki az olcsóbb 2literesből is?
Jó,hát.Csak ne legyen szénsavas,bár a legtöbb gyerek pl. az enyém nem szereti.
2012. okt. 3. 19:17
4/10 A kérdező kommentje:
Az enyém imádja a bubisat,néha veszek neki enyhét!:)
én azt mondanám, hogy nem a legjobb, de mindenféleképpen nézd meg a nitrát és nitrit tartalmat, ezek legyen nagyon nagyon alacsonyak mert a kisgyerekek szervezete ezekkel nem tud mit kezdeni!
persze nem azt mondom, hogy tilos bármilyet, én is néha adok ilyet-olyat a fiamnak, de azt gondolom a csapvíz a legjobb ebben a korban még vagy babavíz.
de ha te adnál neki akkor arra mindenféleképpen figyelj, hogy váltogasd a márkákat mert az ásványi anyag egyoldalú bevitele nagyon nem jó a kicsiknek (felnőtteknek sem egyébként) :)
2012. okt. 3. 20:34
Az ásványvíznél arra kell figyelni, hogy az össz.ásványi anyag tartalom kvesebb legyen mint 600mg/l. Ez gyerekre felnőttre igaz. Csapvizet semmiképp nem adj neki kérlek, mert hiába tisztítják a vizet, azt amit a gyógyszergyárak ürítenek bele, azt nem tudják kiszűrni!
2012. okt. 3. 20:40
7/10 A kérdező kommentje:
2literest csak ritkán kap ha éppen elfogyott az övé,de én sem iszom mindig azt. Amiket leggyakrabban adok neki az a Szentkirályi,óbudai gyémánt,Nestlé aquarel,Natur aqva,de ivott már sokfélét. Igazából az érdekelne hogy akkor lehet neki bármilyet nem csak kifejezetten gyereknek valót?!
Csapvizet csak főzésre,teához,meg fürdésre használunk,elég érdekes itt......
Mizsét, Nestlé aquarelt és Tescosat szoktunk venni felváltva. Én is az összes ásványi anyag tartalmat nézem és ezekbe 600 alatt vannak.
2012. okt. 3. 22:41
9/10 A kérdező kommentje:
Érdekes amit írtok! Rákerestem,és pld a Borsec-ben ami elvileg adható gyerekeknek 2300mg/l az öszes ásványi anyag tartalom,de az Óbudai is meghaladja a 600-at. Akkor hogy is van ez???
[link] Mi csapvizet iszunk. A testvérem gyógyszergyárban dolgozik, ugye nem gondoljátok, hogy onnan tisztítatlanul bármilyen szennyvíz kikerülhet? Ha anyósnál vagyunk, ahol a csapvíz undorító, akkor veszek valamilyen mentes vizet (Theodora nem jó, mert abból a mentes is szúrós). Ha rendszeresen ásványvizet inna, csakis gyerekeknek valót vennék neki, nem szeretném, ha az ásványi anyagok lerakódnának az ereiben, ízületeiben.
2012. okt. 4. 08:58
Kapcsolódó kérdések: