Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Debreceni anyukák! Ti honnan...

Debreceni anyukák! Ti honnan szerzitek be a gesztenyét, makkot, diót, stb. az oviba?

Figyelt kérdés

Kislányom 3 éves lesz, 2hete kezdte az ovit, és ki volt írva az üzenőfalra hogy vigyünk egy halom dolgot, pl sárgarépa, petrezselyem, karalábé, zöldborsó, rizs, mák, sárgaborsó, lencse, vörös lencse, gesztenye, dió, makk. Ti honnan szerzitek be a gesztenyét, diót, makkot? Tudtok valami lelőhelyet javasolni? A többi dologból hány darabot, mennyit szoktak vinni?

Köszönök minden tanácsot, segítséget.

2012. okt. 3. 10:41
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia ! nem tudom melyik részén laktok a városnak de egy

Dió:

séta alkalmával a kertes részen biztos találtok diófát. mi szedtünk így és néhány néni adott is. ami lehullik a járdára azt felszedjük.

vöröslencsét a dm-ben lehet kapni. makkot erdőben - talán nagyerdő??? -

gesztenyefa is sok van . nézd meg a neten hogy néz ki a levele és az alapján is keressétek már megismeritek magát a fát .

nem tudom nekünk nem kérték külön. amit kértek az szüreti napra két fürt szőlő és ha lehet kertben termett gyümölcs zöldség.

lelőhely??? hát a nagypiacon tuti kapsz diót egészben héjastól. a többit szedni tudjátok .

2012. okt. 3. 11:31
 2/3 anonim ***** válasza:
Kisétáltok a Nagyerdőre!!! :) Amúgy is szép az őszi erdő, ott aztán tuti találsz diót, makkot, gesztenyét. De még a Tóciban is van diófa, sőt, mi a múltkor gesztenyét is találtunk, de már nem tudom merre. Ha meg nem akarsz a gyerekkel sétálgatni, felfedezni, tényleg ott a piac, minden kapható (na jó, makk és vadgesztenye talán nem, de az a legkevesebb).
2012. okt. 3. 13:19
 3/3 anonim ***** válasza:

Azért ezt nem gondolom, hogy mindent egy gyereknek kell bevinni, akkor mit visz a többi. Szerintem csak néhányat vigyél ezekből a dolgokból, amit találsz otthon, vagy a piacon, vagy a Nagyerdőn.

ez úgy működik, hogy mindenki visz pár dolgot és azt "összedobják" aztán megnézegetik, beszélgetnek róla, esetleg valamit készítenek belőle.

Makk van a Nagyerdőn és gesztenyét meg a temetőben meg a Könnyűipari suli mögött a Máltai játszótéren (Újkert) láttam.

2012. okt. 3. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!