Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire probléma, ha 13...

Mennyire probléma, ha 13 hónaposan ülésben, a fenekén húzza magát előre?

Figyelt kérdés

Csücsül szépen, láb kinyújt előre, és annak a segítségével előre húzza a popsiját. Így halad. Nem mászik, ha jól emlékszem, kúszott egy kicsit, rövid ideig. Már betöltötte a 13 hónapot, amikor először önállóan felült.

Hogy mit mond orvos és védőnő, fogalmam sincs, itt külföldön nem olyan gyakran látják ők a gyerekeket (és a kislány nem az én gyerekem). Viszont egy ismerősünk gyereke ugyanezt csinálta még másfél évesen is, és neki azt mondta a doki, hogy elölről kell kezdeni a mozgásfejlődését. Megtanítani kúszni, mászni, felülni, felállni stb. Mert hogy kevés inger érte a gyereket, mivel általában a járókában ült naphosszat.

Nagyon kedvelem a kérdésben említett kislányt és az anyukáját, és nagyon bennem van a késztetés, hogy talán figyelmeztetni kellene, hogy ezt meg kéne mutatni valami hozzáértőnek.

Szerintetek sem normális ez 13 hónaposan? (Hogy szóljak-e az anyjának vagy ne, azt most ne taglaljuk, majd látom, hogy "hogy jön ki", mennyire érzem, hogy bántó lenne-e vagy sem...)

Köszi előre is!

2012. okt. 2. 21:55
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Így, hogy nem mászik, nem kúszik, tehát gondolom nem is megy, mindenképp megmutatnám, szerinten nem normális. Ha egyébként mindent csinálna, amit kell, akkor csak szórakozna. De én már akkor elvittem volna, amikor 1 évesen nem ül még magától.
2012. okt. 2. 22:24
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom az Első válaszolóhoz, ez valahogy nem normális. :(
2012. okt. 2. 22:35
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van egy ismerősöm, akinek a fia még 1,5 évesen is ülve hajtotta magát (de ő a kezeivel). Irtó gyorsan tudott így haladni a gyerkőc.

Most 3 éves, és kb. az én 1,5 éves fiam értelmi színvonalán van. Alig mond pár szót (azt is csak az anyja érti). Furán, agresszívan játszik.

2012. okt. 3. 00:27
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

ahogy az utolso valaszado is leirta, lehet ossefugges. Sogornom kisfia 4 eves azota, o is kezzel hajtotta magat anno. Meg mindig nem beszel, fizetos bolcsibe vettek csak fel, mert egy 1 eves szinjen van (harom szot tud osszesen, hiaba foglalkozik mar vele logopedus tobb, mint egy eve). Valoszinu amiatt, hogy nem beszel, nagyon agressziv, a bolcsiben egy sarokban ucsorog egymagaban

(A kisfiu egyebkent nem ult jarokaban)

2012. okt. 3. 11:40
 5/8 A kérdező kommentje:
Ez a kislány sem ült járókában, de mindig ültették (még mindig), és körberakták játékkal. Nulla motiváció a mozgásra. Viszont egy csomó szót mond már! Többet, mint az én másfél éves kislányom!
2012. okt. 3. 11:50
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy szépen beszél, még lehetnek gondjai az ún. nagy motoros mozgásokkal pl: járás. Érdemes lenne megmutatni egy szakembernek.
2012. okt. 3. 14:07
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is ilyen voltam és nem lettem értelmi fogyatékos. De nekem csípőproblémám volt és pár hónapos koromtól vittek gyógytornára. Így olyan 18 hónaposan már elindultam. De az egész család térden kúszva mutatta, hogy hogy kell mászni stb. Szóval tényleg végig kell csinálni az összes mozgásformát "nagyjából", mert ez hozzá járul az értelmi fejlődéshez.

Egyébként itt is egy példa, hogy miért jó Magyarországon élni! Itt már 1980- ban foglalkoztak ezzel, máshol meg fel sem ismerik. De az anyuka is elég laza, hogy nem kér segítséget.

2012. okt. 3. 20:32
 8/8 A kérdező kommentje:

Tényleg elég laza az anyuka, nem vitatom, de itt nem is "szokás" aggódni dolgokon... 11 hónaposan még csak forog? Nem baj az, sőt ügyes! :/

Én is osztom a véleményt, hogy ez egy jó példa arra, miért jó Magyarország! (Légyszi ezt most ne kapjátok fel, hogy "ja, mert minden fejlesztő vacakért pénzt akarnak lehúzni!")

2012. okt. 4. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!