Turkáltak volna az oviszsákban? Mi az amiért már mindenképpen szóltok az oviban?
Kisfiam 2 hete pénteken már betegen jött haza az oviból. Múlt héten nem ment. Akkor pénteken rendben hagytam ott a zsákot, mindig ellenőrzöm, hogy mit kell cserélni a cipzárt behúzom.
Ma reggel ment először, a zsák nyitva volt és az egyik trikója+ pólója volt belegyűrve :O
Szerintetek kérdezzek rá vagy már tök mindegy, ne foglalkozzak vele?
Nem nagyon ismerem az óvónéniket, szeptembertől járunk csak, de szinte folyamatosan beteg... :(
Persze nem gond, ha egy másik kicsi leette/leitta magát és nem volt neki, így kölcsön vették, de akkor csak szólni kellene, nem?
Ti miért szóltok az oviban?
Mi ugye most kezdtünk és nem tudom, hogy merjek-e vagy sem :(
Félek, hogy ha kötözködőnek tartanak akkor majd a gyerekem látja kárát.
Köszi ha segítetek!
Nem biztos, hogy az óvónők voltak, lehet az egyik gyerek, aztán miután kinyitotta és kivette a ruhákat rájött vagy szólt a társa, hogy te figyelj nem is a tiéd, aztán így szépen visszatette.
Ezért biztos nem szólnék, de hát ez én vagyok, ha te úgy érzed, hogy neked kellemetlen kérdezz rá, az mindenképpen jobb, mint azon rágódni, hogy mi volt.
Amiért én szólnék az oviba: szerencsére nem volt rá példa még. Ha a gyerekemet megverné egy társa, ha nem engednék ki pisilni és ezért bepisilne meg ilyesmik.
Még az előzőhöz kapcsolódva, nálunk is van olyan, hogy más ruhája van a polcon és a mi ruhánk máshol. nem mindig pakolnak be a gyerekek és nem minden ruhában van bent a jel így néha elkeveredik. Soha nem csináltam belőle gondod, kicseréltem vagy a miénket elvettem a polcról, soha nem gondoltam arra, hogy pl az illető el akarta volna venni.
Igen, belenyúlnak egymáséba a gyerekek.
Nálunk olyan is előfordult, hogy egyik nap felfedeztem egy póló hiányát, másnap hozta vissza anyuka kimosva-vasalva, hogy hát véletlenül abban hozta haza apa a gyereket mert kérdezte tiéd kisfiam? igen... aztán mégsem :) cipőt is vittek már így el véletlenül, pedig Ősz elején összevont csoportban volt 1 hetet, másik épületben másik dajkákkal, ott meg két kisbugyija tűnt el azok nem is lettek meg (kiakaszották száradni medencézés után aztán nem tudni hová lett...).
Amiért én pont pénteken szóltam ,hogy szintén a becipzározott zsákból eltűnt két mackónadrágja is (szintén jellel ellátva, pár napot vártam, nem kerültek elő, illetve megnéztem a talált ruhás kosarat is és ott sem voltak. Kérdeztem a dajkákat nem tudtak róla, akkor szóltam az óvónőknek. Nehogymár odaszokjon valaki a zsákunkra :S A szülőin is felvetettem, kiderült hogy még két másik szülő is tapasztalt most ősszel ilyet, úgyhogy jegyzőkönyvbe is vetettük, mostmár az ovi felelőssége is hogy ne történjen több ilyen.
Mást sajna nem tudok tenni.
Köszönöm a válaszokat!
Persze nem szeretném túllihegni,mint írtam teljesen "rutintalan-kezdő" vagyok még az ovis témákban :)
Biztos nem ez volt az első eset, igazatok van!
Még jó, hogy reggel inkább nem szóltam :)
Ez sajnos elég gyakori... Annak ellenére, hogy minden szekrényen, minden ruhán, és minden zsákon rajta van a gyerekek jele, rendszeresen előfordul.
Nálunk is vettek el a zsák mélyéről pólót, még csak nem is szóltak. Én vettem észre a másik kislányon. Rákérdeztem. Megígérték, hogy visszahozzák. Azóta se kaptuk vissza, a kislány viszont hordja. Ez tavaly volt.
Cipőnket a szemem láttára vette fel egy kislány. Szóltam neki, hogy légyszi adja vissza, mire hozzám vágta, és közölte, hogy de ő a sajátját nem találja.
Ugyan ez a kislány végül csak elvitte a cipőt, és napokig nem voltak hajlandóak visszahozni. Majd mikor mégis sikerült, szinte teljesen le volt kopva az eleje...
Tavaly télen meg a kislányom sapkáját vitték el "véletlenül" (kapucniban mentünk haza), és csak 3-4 nap múlva találtam meg a szekrény tetejére dobva. Se egy bocsi, se semmi. Előtte feltúrtuk az egész ovit, szóval biztos, hogy nem elkeveredett a zsákból...
Még annyit, hogy nálunk az oviban vannak pótruhák, ha egy gyereknek véletlenül nincs a zsákban, és nem egy másiktól veszik el. Ezeket természetesen vissza kell vinni.
Ja, és ez normális ovi, nem valami gettó, és mégis...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!