Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mitől lehet 3 éves fiamnak...

Mitől lehet 3 éves fiamnak kemény a széklete már 1 hete?

Figyelt kérdés

Lassan 1 hete nagyon keményeket kakil. Minden nap van széklete, van, hogy 2x is, de nagyon megkínlódik vele szegénykém. Nem tudom, hogy lehet e összefüggés, de ma vettem észre, hogy fehér a nyelve is.

Majdnem 3 hete, hogy elkezdtük az ovit, lehet, hogy az zavarhat be neki?

Nem nagyon eszik csokit, minden nap kap gyümölcsöt, gyümölcslevet. A Laveolac sem segített neki, pedig azt már régebben is használtuk és akkor bevált.

Mit tehetnék még? :(

2012. szept. 26. 21:48
 1/4 anonim ***** válasza:
Az étkezési szokásain tudsz változtatni. Több rostra van szüksége (főleg zöldségek és sokat segíthet a búzakorpa is, akármibe belekeverve), valamint ennél több folyadékra is szüksége van. Jó szolgálatot tehet a lekvár is, akár palacsintába (a tésztájába rejthető a korpa).
2012. szept. 27. 09:00
 2/4 anonim ***** válasza:
* tönkölybúza korpa!
2012. szept. 27. 09:01
 3/4 A kérdező kommentje:

Azt nem értem, hogy ez mitől lehet egyik napról a másikra. Csütörtökön még hígat kakilt, pénteken meg már kínlódott vele.

Itthon itatom folyamatosan, de mivel ovis, így nem az én felügyeletem alatt van napközben. Szóltam az óvónéniknek, hogy figyeljenek oda rá, hogy mennyit iszik, de sajnos ellenőrizni nem tudom az ottani evését és ivását.

2012. szept. 27. 10:05
 4/4 anonim ***** válasza:
Szia! Mi ugyanígy voltunk!!! Megváltoztattam az étkezési szokásait, mivel az oviban többnyire tészta féléket kapnak, ami ugye nem igazán egészséges. :S Teljes kiőrlésű kenyeret, több zöldséget, gyümölcsöt adok neki, inni iszik sokat szerencsére, vizet elsősorban, rostos gyümölcslevet, actimelt---> ez meg szokta kicsit hajtani; activia-t, csokit nagyon ritkán, abból is inkább a Kinder féléket. Nem tudom szereti-e a tejet, kakaót, ha igen, kevesebbet adj neki, mert az megfogja a székletet. Tehát rostos őszibarackkal próbálkozz, actimellel. Egyébként az is benne van valóban, hogy újra ovi, így az is megviseli nagyon. :( Nyugodj meg, rendbe jön a kisfiad! ;)
2012. szept. 27. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!