Volt valaki akinek a gyereke dadogott és kinőtte?
Figyelt kérdés
3,5 éves a lányom és pár hete dadog.Nem érte sztem semmi trauma.Sokszor egész szót ismétel meg többször,néha csak szótagot.Azt mondják még ez élettani is lehet.A gyermekednél meddig tartott?2012. szept. 26. 18:21
1/7 anonim válasza:
Az enyém ovikezdéssel kezdte (3.5 éves), és még
mindig tart. :(
Szerintem nálunk sem érte semmi. Valószínűleg az idegrendszere éretlen, járunk TSMT-re, s ezt mondták, javulni fog a beszéde is. Ha nyugodt, egyáltalán nem dadog, csak akkor, ha nagyon bonyolult dolgot akar mondani.
2/7 anonim válasza:
Kisfiamnál 2x is volt már. Mind a 2x 2-3 hét alatt elmúlt. Az a lényeg, hogy hagyd figyelmen kívül, ne javítsd ki, vagy mond ki helyette a szót. Neki ez teljesen természetes. Nem szabad éreztetni vele, hogy ez "rossz" dolog, mert frusztrált lehet miatta, és állandósulhat is a dolog.
3/7 anonim válasza:
4 éves koromban egyik napról a másikra elkezdtem dadogni, pár hétig ez volt, aztán ahogy jött úgy el is múlt.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Természetesen nem éreztetjük vele hogy furcsának találjuk a dadogást.TSMT-re mi is járunk.
2012. szept. 27. 10:16
5/7 anonim válasza:
Szintén ovikezdésnél nálunk is dadogott. Úgy fél évig tartott, beszéltem a logopédussal, aki megnyugtatott, hogy ez lehet „élettani”, és a dadogás egyébként is pszichés probléma, nem logopédiai, legyünk türelmesek.
El is múlt nála, de időnként visszatért. Most már iskolás, nem lehett „dadogós”, tényleg nagyon ritkán, ha valami borzasztóan felizgatja, akkor ismétli a szótagokat, de nem görcsösen.
6/7 anonim válasza:
Nem törvényszerűen pszichés probléma. Annál sokkal árnyaltabb
7/7 anonim válasza:
Csak javasolni tudom, hogy kezdjél el vele minél előbb foglalkozni, ha egy idő után nem múlik el a dadogása. Én 4 éves koromban kezdtem el dadogni, és mind a mai napig így beszélek, most 25 éves vagyok. Többféle módszert és szakembert kipróbáltam már, de segíteni egyik sem tudott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!