Oviba szoktatási probléma másnál?
Hagyd ott. Ha nem lát, akkor hamarabb megszokja az óvoda rendjét. Nem egyértelmű, amit írsz . Egyszer azt írod, hogy szépen játszott bent és az udvaron is. Máskor pedig, hogy az oviban nem lehet játszani, csak csendben ülni.
Az óvónők nem foglalkozhatnak csak egyetlen gyerekkel.
Ha nagyon hozzád van szokva, nehezen barátkozik, akkor ne csodálkozz, hogy még nem tud beilleszkedni a többiek közé. Már most sem kellett volna fél órát az öledben tartanod. El kellett volna küldeni a többiekhez.
Szerintem is jobb, ha egyedül megy be az ovis terembe a kicsid.
Mi szeptember 3-án kezdtük az ovit és én is azt láttam, hogy ha az anyuka határozottan és kedvesen otthagyta az óvónénikre a gyermeket, akkor könnyebben ment a beszokás, mint, amikor az anyukák nagyon ölelgették még a gyermeket és érzékeny búcsút vettek. A beszoktatás nagyon nehéz mind az anyának, mind a gyereknek. Az enyém nagyon jól viselte az első heteket, de otthon éjjel bepisilt mindig, mert ugyan viselkedni tudott, de közben nagyon szorongott.
Bízd nyugodtan az óvónénikre a gyermekedet, nem akarnak rosszat.
Tudom én is, milyen nehéz ez! Minden anyukának szívfacsaró a beszoktatás, én is bőgtem eleget miatta! Sajnos nagyon korán elkezdi edzeni az élet a gyerekeket.
Hagyd az óvónénikre a gyermeket egyelőre 1-1 órára. Szépen lassan hozzá fog szokni az új közeghez és még szeretni is fogja. Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!