Szupinált cipő vagy sima cipő szupináló betéttel?
Nem tudom, hogy ez segítség e, leírom a saját tapasztalatom és eldöntöd, hogy mit csinálj.
Kislányom 2,5 éves, tavasz óta hord szupinált cipőt/szandált. Neki is kicsit bedől a bokája, de nem vészes.
Először vettem neki egy Salus zárt cipőt, de hamar kinőtte és jött a nyár. Ekkor kapott egy Salus szandált, de ezt sajnáltam motorozni, és esős időben sem volt jó. Kipróbáltam két fajta cipőbetétet, egy sarokdöntőt amit belülre kellett rakni. Nekünk bénán állt a cipőben, és olyan lett tőle a cipő belső talpa, mintha harántemelős lett volna. Elraktam, nem használtuk.
Utána vettem egy teljes talphosszban szupinált betétet. Ezzel meg az volt a baj, hogy a cipő orránál is fél cm vastag a betét, ezért mikor beleraktam a cipőbe, akkor a lábfejnél már nem fért bele a lányom lába.
De nem adtam fel, végül rátaláltam a nekünk jó megoldásra. A Falcon cipők vannak olyan magas felsőrész kialakításúak, hogy ezekbe befér ez a lábbetét úgy, hogy a lányom lába simán elfér még fölötte és nem kell cipőkanállal beletuszkolni a lábát. Még annyit tettem, hogy a vékony bőr belső talpbélés alól kiszedtem a pici haránt emelőt, a bőrt visszaragasztottam, így teljesen sima lett a talp. Erre tettem a szupinált talpbetétet.
Igazából, én azt csinálom, hogy a bölcsiben, amit most fog kezdeni lesz egy normális Salus benti szandálja, és a játszós cipőjét alakítottam így át, mert sajnos a szupinált cipők egyikének sincs orrvédős változata. Árban nagyjából ugyanott vagyok így is, de talán így tovább tart egy stabilabb, erősebb cipő, mint egy Salus.
Én vennék egy szandit mostanra is, az lenne neki a benti, és amikor kimentek, akkor lehet rendes cipőben. Nem kell a szupináltat állandóan hordani.
főleg télen úgysem vagytok kint sokat, egy 20 hós nem fog órákat mászkálni hótaposóban, bakancsban, fagyban, latyakban..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!