Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Most akkor jó a fülcsepp vagy...

Most akkor jó a fülcsepp vagy sem?

Figyelt kérdés

A házidokink azt mondta, nem jó a fülcsepp (konkrétan arra az esetre mondta, szóval nem tudom hogy máskor használja e). Mikor a fiamnak fájt a füle, bele is nézett, mondta hogy "opálos" ha jól emlékszem, kapott antibiotikumot (láza is volt), meg Kataflam cseppet.

Most a másik fiammal ügyeleten voltam szintén a füle miatt, neki nem volt láza, csak náthás pár napja, és nagy sírt annyira fájt a füle. Adtam neki is Kataflamot, de azért bevittem ügyeletre, hátha kell valami más gyógyszer is.Ott a doki cseppentett bele neki, meg gézre tett kenőcsöt, beletette a fülébe, 1-2 órát bent volt, azt mondta annyi kell. Tényleg sokkal jobban lett a fiam, már a csepp is használt, de utána még jobban lett.

Mindkét dokit ismerem, első a háziorvosunk, másik gyerekorvos. Házidokink már rég óta ugyanez, hozzá járunk hét közben, a gyerekorvost is ismerem, mert ő jár ki a védőnőnkhöz is havonta tanácsadáskor, ő is ismer minket.

Mindkét orvosban megbízom, így most fogalmam sincs kinek kéne hinnem?

Mikor kell a csepp? És van olyan amikor nem lehet? Azt honnan lehet tudni?

A gyerekovros OTIPAX nevűt ajánlotta, ismeritek esetleg?

Köszi előre is!

2 évesek a fiaim

2012. szept. 15. 21:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Az otipax semmire se jó, saját tapasztalat. Nekem mindig fül-orr-gégész ír fel valamit. Vagy járnom kell a kenőcsös gézcserére. Amúgy másnap reggelig tanácsos benn hagyni a gézt, mert 1-2 óra alatt nem szívódik fel teljesen a hatóanyag.
2012. szept. 15. 22:35
 2/4 anonim ***** válasza:
Nekem fül-orr-gégész mondta, hogy fülcseppet soha ne használjak a gyereknek.
2012. szept. 16. 07:56
 3/4 anonim ***** válasza:
nekunk kezdodo kozepfulgyull. volt. en cseppentettem kovirozsa cseppet, amikor aludt, de nagyon nem szerette, rogton oda kapott es ki is kaparta veresre, mert ugy zavarta a cseppentes. erre azt mondta a doki, hogy pont erre volt jo a csepp, hogy veresre piszkalja a fulet. pedig a kovirozsa cseppekrol csodakat hallottam, de ezekmszerint megsem jo??
2012. szept. 17. 22:09
 4/4 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok, gyerekkorom óta fülfájós.

Próbáltam én is a kőrózsát (meg mindent, amit lehetett...) nekem nem használt, nem mellesleg annyira csíp, hogy nem csodálkozom, hogy kivakarta a fülecskéjét. :((

Manapság már nem is nagyon írnak fülcseppet, én nemrég szájon át szedhető antibiotikumot kaptam és jártam kenőcsös gézcserére.

2012. szept. 18. 07:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!