Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Aki ért hozzá! Lehet ez...

Aki ért hozzá! Lehet ez alapján aspergeres?

Figyelt kérdés

Nehezen teremt kapcsolatot másokkal, bár egyre jobban elvan sok gyerek között. Régebben ha valakit ritkán látott attól nagyon félt, 10-15 percig is zokogott, alig lehetett megnyugtatni. Ma is nehezen oldódik társaságban, főleg felnőttekében. (lesüti a szemét, motyog stb.)

Folyt lent

2012. szept. 11. 17:44
 1/4 A kérdező kommentje:

Vannak rituáléi, pl. törve nem hajlandó semmit megenni, csakis "hibátlanul". A kék szín megnyugtatja.

Egyébként nagyon okos, értelmes. 2évesen már beszélt, itthon olyan mint egy örökmozgó.

Viszont nem rendszerető, szétdobál mindent, nem vigyáz a játékaira.

(3 éves most és fiú)

2012. szept. 11. 17:47
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ezt mondta valaki,vagy googlét olvasol??

Mert nekem teljesen normálisnak tűnik.Az én fiam a guruló gyümölcsöktől kapott hányingert,és ha látta félbevágva sem volt hajlandó megenni.A húst sem.Az idegenektől a szoknyám mögé bújt és sírt.Ha nem akartak mindenáron megismerkedni vele,akkor semmi baj nem volt.

6 éves korára kinőtte.Semmi baja.

2012. szept. 11. 17:57
 3/4 anonim ***** válasza:
81%

most komolyan?

enyém 3 éves, 1 éve járunk mindenféle vizsgálatokra, pszichiáterhez, tornára, terapeutához... de még nem tudják kimondani hogy autista-e.

gondolod ide írsz 3 dolgot a fiadról akkor majd valaki azt mondja, hogy igen/nem?

nem a tünetektől lesz valaki autista (aspergeres max. azután lesz valaki ha az autizmust diagnosztizálták!), hanem attól, hogy a tünetek milyen területeket érintenek.

azt tudom tanácsolni, hogy olvass utána hivatalos oldalakon és ha aggósz akkor vidd el orvoshoz

2012. szept. 11. 18:38
 4/4 anonim ***** válasza:
52%

Egyetértek az előzővel. A diagnózis elég hosszadalmas folyamat, úgy 4-5 éves kör között tudják legjobb eséllyel diagnosztizálni.

Amúgy a tünetek alapján igen, lehet. Szóval érdemes szakorvoshoz fordulni, én a Vadaskertet ajánlom.

2012. szept. 19. 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!