Aki ért hozzá! Lehet ez alapján aspergeres?
Nehezen teremt kapcsolatot másokkal, bár egyre jobban elvan sok gyerek között. Régebben ha valakit ritkán látott attól nagyon félt, 10-15 percig is zokogott, alig lehetett megnyugtatni. Ma is nehezen oldódik társaságban, főleg felnőttekében. (lesüti a szemét, motyog stb.)
Folyt lent
Vannak rituáléi, pl. törve nem hajlandó semmit megenni, csakis "hibátlanul". A kék szín megnyugtatja.
Egyébként nagyon okos, értelmes. 2évesen már beszélt, itthon olyan mint egy örökmozgó.
Viszont nem rendszerető, szétdobál mindent, nem vigyáz a játékaira.
(3 éves most és fiú)
Ezt mondta valaki,vagy googlét olvasol??
Mert nekem teljesen normálisnak tűnik.Az én fiam a guruló gyümölcsöktől kapott hányingert,és ha látta félbevágva sem volt hajlandó megenni.A húst sem.Az idegenektől a szoknyám mögé bújt és sírt.Ha nem akartak mindenáron megismerkedni vele,akkor semmi baj nem volt.
6 éves korára kinőtte.Semmi baja.
most komolyan?
enyém 3 éves, 1 éve járunk mindenféle vizsgálatokra, pszichiáterhez, tornára, terapeutához... de még nem tudják kimondani hogy autista-e.
gondolod ide írsz 3 dolgot a fiadról akkor majd valaki azt mondja, hogy igen/nem?
nem a tünetektől lesz valaki autista (aspergeres max. azután lesz valaki ha az autizmust diagnosztizálták!), hanem attól, hogy a tünetek milyen területeket érintenek.
azt tudom tanácsolni, hogy olvass utána hivatalos oldalakon és ha aggósz akkor vidd el orvoshoz
Egyetértek az előzővel. A diagnózis elég hosszadalmas folyamat, úgy 4-5 éves kör között tudják legjobb eséllyel diagnosztizálni.
Amúgy a tünetek alapján igen, lehet. Szóval érdemes szakorvoshoz fordulni, én a Vadaskertet ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!