Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A kisfiamat felvették bölcsibe...

A kisfiamat felvették bölcsibe, akkor most tényleg kell írnom egy lemondó nyilatkozatot a Gyed-ről?

Figyelt kérdés
Januárban tölti a 2 évet. Februárban járna le a szabim, és csak utána mennék dolgozni. Tehát októbertől-februárig otthon lennék. Nem szívesen mondanék le a gyedről, mert akkor még 4 hónapig jogosult vagyok rá. Aki hasonló helyzetben volt, hogyan oldotta meg?
2012. szept. 7. 11:27
 1/10 anonim ***** válasza:

Nálunk beszoktatás után 2 hónappal munkáltatói igazolást kell beadni, vagyis hogy ténylegesen dolgozok már.

Így tehát már ilyenkor nem lehetek gyeden.

Nálunk most kezd szeptemberben a lányom, és októberig kapnám a gyedet. De már lemondtam, letöltöttem a szabikat, és már dolgozok.

Más anyuka úgy csinálta, akinek később lesz 2 éves a gyereke, hogy később szoktatja be a gyereket, vagyis amikor szabin van. Tehát nálatok is hasonlóképp kellene, mert ha most elkezded beszoktatni, akkor a gyedről le kell mondanod. De ha januárban kezded a beszoktatás a szabid alatt, akkor addig lehetsz vele otthon gyeden.

A gyed és bölcsi együtt nem megy. (a legtöbb helyen)

2012. szept. 7. 11:45
 2/10 anonim ***** válasza:
Igen. Én is így jártam, le kellett mondanom.
2012. szept. 7. 12:07
 3/10 anonim ***** válasza:
Le kell mondani, a bölcsiben kérnek munkáltatói igazolást. Ami pedig kizárja, hogy kapj GYED-et. Nekem még fél évem volt a GYED-ből, de le kellett mondanom, most csak GYES-t fogok kapni.
2012. szept. 7. 12:17
 4/10 A kérdező kommentje:
Csak ezzel az a gondom, hogy akkor várólistára teszik a gyerkőcöt és ha lesz üresedés akkor veszik fel. Tehát mondjuk januárban nincs üresedés, akkor nem tudja elkezdeni a bölcsit csak akkor ha valamelyik gyerek oviba megy. Viszont az oviba is várólista van, tehát elég kicsi az esélye, hogy januárban valakit átvegyenek oviba. Így számomra ez volt a legbiztosabb, hogy októberben elkezdi, mint utolsó beszoktatós, akkor az 2 hét. Utána még a kezdeti betegségeket is meg tudom oldani és januárban kezdenék, azaz onnantól már a szabadság és februárban a kezdés.
2012. szept. 7. 12:18
 5/10 anonim ***** válasza:

jogosult akkor vagy a gyedre ha te vagy vele. mivel beadod a bölcsibe, ezért nem jár, nem te leszel vele.

de érdeklődj utána a dolgoknak mert elméletileg most nem adhatod bölcsibe ha otthon leszel még 4 hónapot, csak 2 hónappal a meló előtt lehet kezdeni, 2 hónap után kell a munkáltatói, legalábbis nálunk így van.

na meg lenne szíved a bölcsiben hagyni míg otthon vagy? nekem nem volt, kirúgtak, ki is vettem :)

2012. szept. 7. 12:20
 6/10 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok, csak közben írtad a kommenteted.

ja, így teljesen más, amíg szabin vagy is munkának számít, tehát arra az időre már eleve nem jár gyed, tehát "csak" 2 hónap gyedtől esel el.

kérdezd meg pontosan a bölcsit, hogy mikortól kell lemondanod, majd ők megmondják melyik naptól jelentik le a gyereket

2012. szept. 7. 12:23
 7/10 anonim ***** válasza:
nekünk már a bölcsődei felvételi kérelem beadásakor be kellett nyújtani a határozatot a GYED megszüntetéséről... amúgy meg miért jó neked, hogy pár havonta új közösségbe kell neki beszokni?
2012. szept. 7. 12:43
 8/10 A kérdező kommentje:

Ezt a kérdést nem értem kedves utolsó, miért kéne pár havonta új közösségbe beszoknia? Egyközösségbe kell beszoknia, utána 3,5 éves koráig ugyanoda járna.

Beszéltem a vezetőnővel, nagyon kedves volt és próbál valamilyen megoldást találni nekünk.

2012. szept. 7. 12:53
 9/10 anonim ***** válasza:
jah, benéztem, félreolvastam:)
2012. szept. 7. 13:03
 10/10 anonim ***** válasza:

6 hete bölcsis a kisfiam,Budapest.

Beiratkozáskor kellett papír arról hogy Gyes.en vagyok(értelemszerűen neked akkor arról h nem vagy Gyed-en) és a beszokás utántól 1 hónap a türelmi idő hogy bemutassam a munkáltatóimat.

A beszoktatás nálunk nem 2 hét volt!Hanem 5 hét!!!Mert nehezen viselte a kisfiam...

Persze ez más eset mint a tiéd csak gondoltam leírom hátha hasznos.

2012. szept. 8. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!