A kisfiamat felvették bölcsibe, akkor most tényleg kell írnom egy lemondó nyilatkozatot a Gyed-ről?

Nálunk beszoktatás után 2 hónappal munkáltatói igazolást kell beadni, vagyis hogy ténylegesen dolgozok már.
Így tehát már ilyenkor nem lehetek gyeden.
Nálunk most kezd szeptemberben a lányom, és októberig kapnám a gyedet. De már lemondtam, letöltöttem a szabikat, és már dolgozok.
Más anyuka úgy csinálta, akinek később lesz 2 éves a gyereke, hogy később szoktatja be a gyereket, vagyis amikor szabin van. Tehát nálatok is hasonlóképp kellene, mert ha most elkezded beszoktatni, akkor a gyedről le kell mondanod. De ha januárban kezded a beszoktatás a szabid alatt, akkor addig lehetsz vele otthon gyeden.
A gyed és bölcsi együtt nem megy. (a legtöbb helyen)

jogosult akkor vagy a gyedre ha te vagy vele. mivel beadod a bölcsibe, ezért nem jár, nem te leszel vele.
de érdeklődj utána a dolgoknak mert elméletileg most nem adhatod bölcsibe ha otthon leszel még 4 hónapot, csak 2 hónappal a meló előtt lehet kezdeni, 2 hónap után kell a munkáltatói, legalábbis nálunk így van.
na meg lenne szíved a bölcsiben hagyni míg otthon vagy? nekem nem volt, kirúgtak, ki is vettem :)

utolsó vagyok, csak közben írtad a kommenteted.
ja, így teljesen más, amíg szabin vagy is munkának számít, tehát arra az időre már eleve nem jár gyed, tehát "csak" 2 hónap gyedtől esel el.
kérdezd meg pontosan a bölcsit, hogy mikortól kell lemondanod, majd ők megmondják melyik naptól jelentik le a gyereket

Ezt a kérdést nem értem kedves utolsó, miért kéne pár havonta új közösségbe beszoknia? Egyközösségbe kell beszoknia, utána 3,5 éves koráig ugyanoda járna.
Beszéltem a vezetőnővel, nagyon kedves volt és próbál valamilyen megoldást találni nekünk.

6 hete bölcsis a kisfiam,Budapest.
Beiratkozáskor kellett papír arról hogy Gyes.en vagyok(értelemszerűen neked akkor arról h nem vagy Gyed-en) és a beszokás utántól 1 hónap a türelmi idő hogy bemutassam a munkáltatóimat.
A beszoktatás nálunk nem 2 hét volt!Hanem 5 hét!!!Mert nehezen viselte a kisfiam...
Persze ez más eset mint a tiéd csak gondoltam leírom hátha hasznos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!