A meleg családi légkör pótolható valahogy?
Igen.
Ha sok jó barátot szerzel, és igyekszel magadnak olyan családot alapítani, ami összetartóbb.
Nálam is így van.
Ezeket nyilván úgy nem pótolhatod, mert ....az idősek már nem változnak, és általában egy idősebb az, aki közre fogja az egészet. Szóval csak rajtad múlik, hogy idősen esetleg megélheted ezt.
Ha nem ilyen a család, hát nem ilyen. Nekem is hiányzik, de nálunk még olyan is van, akivel haragban vannak.
A sok jó barát, és azoknak családjával, ha néha összejöttök, az is lehet nagyon szuper légkörű! Itt a szomszédban folyton van valami gyerekzsivaj, jönnek-mennek hozzájuk, sok a nevetés, mindig van valami gyerekzsúr... :)
Mi csak hárman vagyunk egymásnak.A párom a kislányunk és én.
Szerintem lehet így is.Fontos hogy sok időt töltsünk együtt.Együtt sütés főzés játék séta stb.
Zárójelbe jegyzem csak meg hogy képes vagyok egy filmen egy reklámon elsírni magam ha nagy családokat látok körülülni az asztalt...
Én ezért utálom a karácsonyt, mert sosem volt részem nagy családos karácsonyban.
Csak anyu meg én.
És most kb ugyanebben a helyzetben vagyunk. Vagyok én, a két gyerekem és anyukám. A gyerekek apja még itt lakik, de sok közünk nincs egymáshoz.
Szóval sz.r az egész:-(
Köszönöm a válaszokat!
Mi itt lakunk egymás közelében a rokonokkal és mégis olyan érzés mintha 100 kilométerekre lennénk! Mindenki éli a kis életét, arra sajnál áldozni időt ill. pénzt, hogy egy közös ebédet vagy programot összehozzon. De most elhatároztam, hogy karácsonyra csinálok egy nagy vacsorát!
Gyerekkoromban nekem se voltak még olyan alkalomkor se mint ballagás...stb. rokoni összejövetelek és hiányzott is nagyon. Nem szeretném, hogy a két gyerekem is úgy nőljön fel, hogy nem is ismeri szinte a családtagokat!
Remélem egymagam nem leszek ehez kevés....
szia! Én is tettem fel régebben egy hasonló kérdést, mert nálunk is ez van. Szörnyű, hogy a mai világban, mikor itt vagyunk egymás közelében, vagy ha nem, akkor itt a kocsi, és mégis öljük egymást, nem értem én sem.
Mi ideköltöztünk ahová, anyumék, anyósék, sógornőmék, és mégse működik...:-((( Én is nagyon boldogtalan vagyok, hogy a gyerekem nem fogja tudni, mi az, hogy számíthatsz A családra, bármi is történik...ez sztem elkesrítő, és ijesztő, pláne, hogy pl. mi már kicsit későn vállaltuk őt, és nem lesz tesója sem, a családban pedig nem szül már senki, ha mi meghalunk, neki senkije nem marad...:-((
A közeli családdal is felületes a kapcsolat, jobb lett volna ha oda költözünk, ahová vágytam volna, lehet jobb lett volna, mert így nagyon rossz, hogy tudom itt vannak, és mégis fényévekre..:-((
Hat ez nehez kerdes.Ha tobbi csaldtag nem akar szirosabb kapcsolatot tartani az ugy nehez lesz.
Nalunk nagyon osszetarto volt a csalad ugy 5evvel ezelottig.Ertsd ugy hogy gyerekkoromban minden hetvegen osszultunk egy napra kaja dumcsi minden.Anyu apz tesom nagyi keresztanyu keresztapu azok ket gyerkoce majd azok 3 gyereke majd a tesomek 2 es vegul a mi ket gyerkocunk + nehe 2-3 nagyon kozeli csaladi baratok.Mostanaban ez nincs kb negyedevente jovunk ossze es karacsonykor.:-( Nagyon hianyzik.De uzy gondolom ha a gyerek eleve abba szuletik bele h nincs gyakori csaladi osszejovetel akkor talan nem is hianyzik neki mert nem az a termeszetes. A lenyeg h a legszukebb csalad jol rtezze magat sztem.Es jo ha tobb testver is van egy szuk csaladban. Nekem azert hianyzik a tagabb csalad mert veluk nottem fel.Igy tudomm milyen jo osszejonni veluk.A lanyaim mar nem igazan tapasztaljak eut.:-(:-(
hjajj ne is mond..ez nekem is nagy szívfájdalmam,és nem magam miatt hanem a gyerekeim miatt!Sok barát,ismerős ondja,hogy most hétvégén szülőkhöz,utánna keresztszülőkhöz megyünk nagy családi banzájnra,grillezésre stb!
Én ezt nem igazán tapasztaltam meg,vagyis gyerekkoromban igen mikor még a szüleim nem váltak el,meg akkor még más világ volt!
Apósom meghalt,anyósomba annyi érzelem nem szorult hogy legalább félévente egy vasárnapi ebédremeghívjon még karácsonykor sem,én szoktam őt meghívni.Az ő részéről nemnagyon vannak rokonok..
Az én szüleim elváltak,Apámnak új élettárs,de ők meg nagyívben leszarnak minket meg az unokájukat.
Anyám még azért 1-2 havolta meghív minket egy hétvégi ebédre de ivel neki hol van pasija hol nincs így ott is elég csendes és sivár a hangulat.
Keresztszüleim évek óta leszarják a fejem,unokatesóim elmennek az utcán melettem,néha még köszönni is nehezükre esik,nagynénik-nagybácsik szintén,szóval sz.r az egész úgy ahogy van és nagyon fájó nekem is!
Én azzal próbálom kompenzálni ahogy az első is írta,hogy vannak sok barátaink,átlagban gyerekesek és sokat járunk össze akár bográcsolásra,grillezésre,kirándulásra.Ja és azt az egyet megfogadtamhogy ha én nagyszölő leszek igenis odafigyelek az ilyen meghitt családi pillanatokra és sürűn összeröffentem a családot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!