Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Segítség! Az óvodában van e...

Segítség! Az óvodában van e jogszabály, hogy ki megy a gyerekért? Aláíratnak valami papírt a szülővel erről?

Figyelt kérdés

Hogyan működik ez?

Mindig én mennék a gyerekért,senki mást nem szeretném,ha hazahozná vagy kikérné!

2012. szept. 2. 16:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg TILOS a gyereket másnak kiadni. Nem tudom arról kell-e papír, hogy csak Te hozhasd el. Apa és nagyszülők sem??

Egy biztos, ha mással szeretnéd elhozatni előre jelezni kell az óvónők felé, hogy tudják ki az illető.

2012. szept. 2. 16:49
 2/13 A kérdező kommentje:

Szóval elvileg csak az anya mehet érte?

Mit tesznek ha betoppan más érte,felhívnak?

2012. szept. 2. 16:55
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
miért nem kérdezed meg az adott ovit?
2012. szept. 2. 16:56
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk alá kellett írni, hogy ki viheti el a gyereket. Ha közben módosítás van (pl. valakinek nem kiadható), akkor jelezni kell az oviban.

Beszélj az óvodavezetővel, hogy csak te hozhatod el. Viszont gondoskodj arról, hogy ha veled valami történik (lebetegszel), akkor legyen aki elhozza.

2012. szept. 2. 16:56
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk év elején aláírattatnak egy papírt, amire felírjuk ki mehet a gyerekért, és azt is, aki esetleg nem viheti el. Nyilván minden ovi más, de év elején jogod van meghatározni az ezzel kapcsolatos teendőket. Egyébként nálunk fel is hívják a szülőt, ha nem szólt előre és màs megy a gyerekért.
2012. szept. 2. 16:57
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
szolj az ovoban hogy csak neked adhatjak oda.
2012. szept. 2. 16:59
 7/13 anonim ***** válasza:
87%

Olyan, hogy betoppan érte egy sosem látott idegen és elviszi, elvileg nem lehetséges. Az oviban a szülőket, nagyszülőket már az első hetekben megismerik. Aztán meg úgyis tudják, hogy pl. Pistike és Józsika mamája jóban vannak és elviszik egymás gyerekeit, tőlük nem kérnek papírt. Pl. tőlem sem kértek, amikor a szomszédom lányát elhoztam, mert tudták, hogy egymás mellett lakunk, átjárunk egymáshoz és rendszeresen vigyázunk a másik gyerekére.

De tényleg kérdezd meg az ovit, mert pl. amikor az unokaöcsémért mentem egyszer, engem nem ismertek az óvónők, ott anyuka telefonált előtte az oviba, hogy az addig sosem látott nagynéni fogja elvinni a gyereket, adják ki.

2012. szept. 2. 17:00
 8/13 A kérdező kommentje:

Még nem vagyunk ovisok.

Szóval aláíratnak papírt velem,de mindenesetre konzultálnak az anyával ez ügyben?!

Köszönöm,azért megnyugtató.

Ha odakerülünk mindenesetre papíroztatni fogom!

Csak én és max a férjem.

2012. szept. 2. 17:10
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk felírták egy füzetbe, hogy kik vihetik el a gyereket, nekem kellett felsorolnom: anya, apa, én szüleim, keresztanyja a gyereknek. Más nem viheti el. Ha anyósom odamegy, neki nem adják ki.

Saját szememmel láttam, hogy elküldenek családi barátot, mert nem volt felírva.

Ha nem én megyek a gyerekemért, akkor odaszólok telefonon, hogy most apa megy érte vagy mama vagy bárki. De még így is csak az viheti el, aki fel van írva.

2012. szept. 2. 17:55
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy az anya és az apa döntése a mérvadó. Nem adják ki csak úgy bárkinek, főleg nem egy jött-ment idegennek.

Ha pedig van valami egyéb probléma a családban, aki el van tiltva a gyerektől vagy korlátozva van a láthatása (pl. nagyszülő, másik szülő), legyen az bármilyen ok, azt beszéld meg az óvodával. Ha szólsz, hogy pl. a mittudomén börtönből szabadult, zaklatásért elítélt sógorodnak nehogy kiadják a gyereket, akkor se, ha mosolyogva jelenik meg, hogy ő a nagybácsi és te kérted hogy hozza el a kicsit az oviból, akkor erre figyelni fognak.

2012. szept. 2. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!