Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kislányom júliusban volt 2éves?

Kislányom júliusban volt 2éves?

Figyelt kérdés
De még nem beszél mondja, hogy anya, apa, vauvau, és a saját nyelvén sokat beszél,de nem értelmesen! Szerintetek gond van? Nagyon aggódom:(
2012. aug. 30. 07:04
 1/6 anonim ***** válasza:

Vannak gyerekek, akik két évesen nem beszélnek, biztos fognak ilyet-is olyat is írni itt.

A barátnőm fia 2,5 évesen kezdett el jobban beszélni, előtte ő is csak makogott.

Az én lányom két évesen már folyékonyan beszélt. 2év 4 hósan elénekelte a boci boci tarkát.

Ez nem nagyzolás, csak a tény.

Szerintem még nem lehet kimondani, hogy gond van.

A fiam most 15 hós, és ő is hamar fog beszélni, napról napra több szót mond, most tart kb. 15 nél

2012. aug. 30. 07:12
 2/6 anonim ***** válasza:
Dehogyis van gond! Teljesen rendben van a dolog. Vannak gyerekek akik hamarabb beszélnek, de nem az az átlag. Ne aggódj, mert azt ő is érzi és az nem jó. Tök ügyes!
2012. aug. 30. 07:12
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm:) csak ugye mindig van aki stresszeljen legfőkébb egy nagymama ezért vagyok ideges sokat, mert ezt naponta hallani kicsit sok!!!
2012. aug. 30. 07:16
 4/6 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz másokkal! Múltkor épp erről beszéltem egy szakemberrel és azt mondta, hogy ha 3 éves koráig csak a saját nyelvén beszél, hangokat utánoz, akkor sem kell aggódni. Sőt utána sem, csak esetleg el kell vinni beszédfejlesztőhöz. Egyébként a Lányom 22 hónapos, kb. 2 hónapja kezdte mondogatni, hogy apa, anya. Nem fejlődik rohamosan, most kb. 15 szónál tart. Az az igazság, hogy tudna ő beszélni, csak nem akar:o)jobb mutogatni, azt is megértik a kedves szülők:o))))
2012. aug. 30. 08:23
 5/6 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Na nekünk nincs és nem is volt gond a beszéddel, tehát ott nem stresszelt senki, de pl. a foga 8,5 hósan jött ki az első. Na ott kész voltam mikor mindenki már darabosan adta a gyerekének a kaját meg ilyenek. Sőt járni 14,5 hósan kezdett. Na ott is voltak nagyon okosak körülöttem. Igaz nekem a nagyszülőkkel szerencsém van mert nem szólnak bele semmibe. Igaz nem is vagyunk sokat együtt. Legutóbb a szobatisztaság kérdésében kaptam nagyon okos !!! tanácsokat, mivel pisilni a wc-be pisil, de kakilni csak a pelusba. Sokak szerint ez gáz! Negkérdeztem a védőnőt és azt mondta, hogy nagyon sok kicsi van így ezzel, és egyébként is csak 2,5 éves. Szóval szerintem, ha egészséges és kiegyensúlyozott akkor minden rendben van a gyerekkel. Én már így mérem a dolgokat.
2012. aug. 30. 12:33
 6/6 anonim ***** válasza:

Kislányom is júliusba volt 2 éves.

Ő is csak annyit mond, hogy vau, néne (néni), nagyi (nyanya), baba és ennyi. Engem is zavar, de nem tudok mit csinálni vele. Mindent megért, megérteti magát, majd megszólal, ha úgy érzi, hogy meg kell szólalnia.

2012. aug. 30. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!