Mi baja lehet kisfiamnak-17hos-ha evett tobb szem mogyorot?
ha nem allergiás akkor semmi baja nem lesz
ha allergiás,akkor sürgősen vidd orvoshoz
földimogyoró-allergia leggyakoribb tünete a csalánkiütés, mely jelentkezhet a száj környékére korlátozódva, vagy az egész testen szétszórva is. Egyéb gyakori tünetek többek között a hasfájdalom, a hányás és a hasmenés.
Nagyon ritkán anafilaxiás reakció is kialakulhat a gyermekekben. Az anafilaxia egy olyan életveszélyes reakció, amely nagyon hirtelen alakul ki, és nehézlégzéssel, nyelvduzzanattal, és potenciálisan ájuláshoz vezető vérnyomáseséssel jár.
Szerencsére életveszélyes allergiás reakció nagyon ritkán fordul elő földimogyoróra allergiás embereknél.
Én egészen kisiskolás koromig allergiás voltam az összes fajta olajos magra, mogyorótól a pisztáciáig, szotyitól a dióig. Ha csak 1-2 szemet ettem, hánytam, és ment a hasam. (Most már csak a dióra vagyok allergiás (az utolsó által írt, fulladásos tünetekkel), de nem hiszem hogy összefüggene a két dolog.)
Szerintem sem lehet a kisfiadnak baja, nem olyan kicsi már, hogy ne ehessen pár szem mogyorót. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!