Két év körüli gyermek többet fejlődik a bölcsiben, mint otthon az anyukájával? Mi a véleményetek?
Az enyém kettő lesz novemberben. Egyetlen szót sem beszél, bár szerintem ez azért van, mert tényleg kitalálom a gondolatát is... a szeme állásából már tudom, mi a helyzet:) És hogy egész nap vele foglalkozom-e? Nem... egyáltalán nem, mert közben intézem a háztartást, együtt bevásárolunk, ilyenek, de ez nem az ő fejlesztéséről szól. Persze sokat olvasunk, építőkockázunk, rajzolunk, táncolunk... Ezzel nincs is semmi gond. És persze azonnal válaszolok az igényeire.
Azért félek a bölcsitől, mert a fiam egyáltalán nem "vagány", ahogy az egyik válaszadó írta... Inkább csöndes, visszahúzódó, érzékeny és szemlélődő. Persze "jófej" emellett pl ha vendég jön, akitől fél, akkor véletlenül sem bújik hozzám, inkább amolyan "nagyfiúsan" elkezd valamivel iszonyat komolyan foglalkozni, mintha azt mondaná, ő most nem ér rá! :) A gyerekeket simogatja és nem tudja mire vélni, ha erre az a válasz, hogy ellökik őt (pl játszón). Nagyon-nagyon anyás. Még szopizik is.
Első vagyok. Jót fog tenni a bölcsi neki, ne izgulj! Az én fiam nem járt bölcsibe, ő is nagyon visszahúzódó, félénk kisfiú volt. Most lesz 4 éves, és szerencsére sokkal nyitottabb mindenre, sok kis barátja lett. Nem mondom, hogy vagány gyerek lett belőle, mert nem lett az, továbbra is félénk, de szerintem ez elfogadható.
A szopizásról le kéne állni valahogy, ami nagyon nehéz lesz, de előbb-utóbb biztos sikerülni fog! Sok szerencsét és kitartást!
Lehet, hogy rosszul, de én azt gondolom, hogy ez totál anyukafüggő. Rengeteg energiát kell belefektetni, hogy egy 2 éves gyereket le tudj kötni, nagyon kreatívnak, türelmesnek kell lenned, és a lényeg, hogy élvezd az együtt töltött időt. Egy ilyen korú gyereket már minden érdekel, és nekem az a tapasztalatom, hogy a legjobb játék sem ér semmit, ha nem ülsz oda a gyerek mellé és játszol vele, vagy nézegeted vele együtt a könyveket. Rengeteget kell beszélni, beszélgetni, szabadban lenni, mindenfélével megismertetni. Ezt úgy megvalósítani, hogy a gyerek se unatkozzon melletted és te is folyamtosan tudj újat nyújtani neki, nagyon nehéz, szerintem nehezebb, mint dolgozni.
A bölcsi lehet jó és szükséges rossz is, a lényeg, hogy akár bölcsis, akár nem, minél több minőségi, hasznos időt töltsetek együtt. Csak ez számít, nem az, hogy mennyi időt tudsz otthon tölteni a babáddal születése után. Az is lehet hátrányban a többiekkel szemben, akivel otthon volt az az édesanyja 3 éves korig és az is, akit korán bölcsibe adtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!